RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Sırtı-Seğirtme (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=102)
-   -   Jigging - Dikey Sırtı Avcılığı (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=4508)

Bornovalı 14-03-2010 10:21

Jig Avlanma Yöntemleri Jigging

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Dünyada oldukça yaygın kullanılan bir av yöntemidir.Ülkemizde son zamanlarda kullanımı sıklaşmaya başlamıştır.

Avlamayı amaçladığınız türlerin temel bilgiler ve beslenme alışkanlıkları araştırarak, herhangi bir tavsite ya da kendi araştımamıza göre yem belirlenir. Daha sonra genel teknikleri çalıştırabileceğimiz olta türünü belirlemeliyiz.

Tekne Sarkıtma Yöntemi ile Avlanma

Tekneden sarkıtma yöntemi ile avcılığı Yemin belirli aralıklarla ritmik ve karışık şekilde hareket ettirilerek dibe doğru indirilmesi ve aynı sekilde çekilmesinden oluşur.

Tekneden İleri Atma Tekniği ile Avcılığı

Tekneden ileri atma tekniğindede kıskandırma hareketlerini yine düzensiz hareketlerle atçek yapılır,

Kıyıdan Atçek Tekniğiyle Avcılığı

Kıyıdan avlanmak için derinliğin yeterli seviyede olması gerekir.Derinliğin az olduğu yerlerde bu tür avcılık yapılamaz.

Jig avı için malzeme seçimi.
Malzeme sağlayıcınızdan temin edebileceğiniz farklı markalarda ve çekerlerde 2 ila 3 parçalı jig kamışları bulabilirsiniz.Makaraya gelince yine avlayacağınız balık büyüklüğüne göre sizi yarıyolda bırakmıyacak yüksek turlu makara seçmenizde fayda var

Kaynak:Jigging resimler [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Anıl ÜNALAN 14-03-2010 15:37

Teşekkürler Rıdvan abi.

Bornovalı 14-03-2010 15:42

Alıntı:

DzzY tafarından gönderildi (Mesaj 76971)
Teşekkürler Rıdvan abi.

Rica ederim kardeş, denemeye değer bence.

Necati ARAT 15-03-2010 07:34

Alıntı:

Bornovalı tafarından gönderildi (Mesaj 76950)
Jig Avlanma Yöntemleri Jigging

Dünyada oldukça yaygın kullanılan bir av yöntemidir.Ülkemizde son zamanlarda kullanımı sıklaşmaya başlamıştır.

Avlamayı amaçladığınız türlerin temel bilgiler ve beslenme alışkanlıkları araştırarak, herhangi bir tavsite ya da kendi araştımamıza göre yem belirlenir. Daha sonra genel teknikleri çalıştırabileceğimiz olta türünü belirlemeliyiz.

Tekne Sarkıtma Yöntemi ile Avlanma

Tekneden sarkıtma yöntemi ile avcılığı Yemin belirli aralıklarla ritmik ve karışık şekilde hareket ettirilerek dibe doğru indirilmesi ve aynı sekilde çekilmesinden oluşur.

Tekneden İleri Atma Tekniği ile Avcılığı

Tekneden ileri atma tekniğindede kıskandırma hareketlerini yine düzensiz hareketlerle atçek yapılır,

Kıyıdan Atçek Tekniğiyle Avcılığı

Kıyıdan avlanmak için derinliğin yeterli seviyede olması gerekir.Derinliğin az olduğu yerlerde bu tür avcılık yapılamaz.

Jig avı için malzeme seçimi.
Malzeme sağlayıcınızdan temin edebileceğiniz farklı markalarda ve çekerlerde 2 ila 3 parçalı jig kamışları bulabilirsiniz.Makaraya gelince yine avlayacağınız balık büyüklüğüne göre sizi yarıyolda bırakmıyacak yüksek turlu makara seçmenizde fayda var

Kaynak:Jigging resimler [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Rıdvan abi emeğine sağlık..
Teşekkürler..

Bornovalı 15-03-2010 10:46

ben teşekkür ederim Necati.

The Lunatic 15-04-2010 02:59

Merhabalar Erol Abi;, jigging için kullanılan metal sahteye silikon ahtapotun da eklenebileceği ve bu yolla elde edilen kombinasyon sayesinde av şansının arttırılabileceği söyleniyor. Öncelikle bu konuda fikriniz nedir ve de böyle bir uygulamada silikon ahtapotun montajı nasıl olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

levrek 16-04-2010 07:12

Alıntı:

The Lunatic tafarından gönderildi (Mesaj 81165)
Merhabalar Erol Abi;, jigging için kullanılan metal sahteye silikon ahtapotun da eklenebileceği ve bu yolla elde edilen kombinasyon sayesinde av şansının arttırılabileceği söyleniyor. Öncelikle bu konuda fikriniz nedir ve de böyle bir uygulamada silikon ahtapotun montajı nasıl olabilir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Selam Uğur,
mesajını yeni fark ettim, akşama sana bir iki tanesinin fotoğrafını çekip montajı hakkında bilgisini vereceğim,sevgilerimle

The Lunatic 16-04-2010 16:38

Merakla bekliyorum Erol Abi. Bu arada ben de işe yarayacağını düşündüğüm iki düğüm videosunu paylaşayım burada.

Florakarbon ile örgü misinanın birleştirilmesi

Çelik halkanın misinaya bağlanması

levrek 16-04-2010 20:29

2 Eklenti(ler)
İyi yapmışsın Uğur cum,
Soldaki sahteye 15 cm. lik bir kalamar sahtesi giydirdim.Kalamarın gövdesi kendisinden silindirik boşluğuna 120 gr.lık alba jigini monte ettim, üst kısmına klipsli fırdöndüyü takmak için mercimek kadar bir parçasını kestim.Jig iğne bağlantıları Mustad markasının hazır çelik bedenli iğnelerinden.Sahtenin tüm bedeni silikon olduğundan ip-silikon yapışma vs. gibi problem nedenlerden dolayı çelik beden daha hareketlik kazandırıyor.Bu kalamarın içinden mevcut jelatinli kağıdı çıkardım.Çünkü kendisi suda şeffaf göründüğünden içindeki sahte balığın desenleri olduğu gibi ortaya çıkartıyor.

Sağdaki fotoğrafta ise, mevcut jig iğnesine yem takarmış gibi 11 cm lik kalamarı giydirdim.Onun da uç kısmını, jig iğne ipinin geçeceği kadar bir parçasını kestim.
Bu kalamarın içindeki folyoyu çıkartmadım,çünkü kendisi ipten daha güzel bir efekt veriyor.

Piyasa da en çok gördüğümüz renkli renkli ahtapot sahtelerinden ziyade bu kalamarlar daha verimli, ayrıca suya girdiğinde silikonun kendine has olan malzemesinden dolayı eflatunlu- morlu bir renklere bürünüyor ki, eflatun ve morun su içindeki dalga boyu etkisinden dolayı 50-60 metrelerde bile renginden bir şey kaybetmiyor.

The Lunatic 16-04-2010 21:20

Anladım Erol Abi. Çok teşekkürler. Silikon kalamarlardan edineceğim en kısa zamanda. Giydirmeye müsaid benzer bir jig de var elimde.

Onun dışında aşağıda photoshopta hızlıca tasarladığım bir montaj var. Sence böyle bir kullanım olabilir mi? Sözkonusu jigin arka kısmında iğne yok, böyle değerlendirebilir miyim?

Saat 21:38.