![]() |
Mercan Avinda Hangİ Kancalari Kullanmali
:deli: :deli: Mercan avında kullanılabilecek iğne çeşitleri hangileri olmalı.kendi takımlarımdan sıkıldım. kullandığım takım Mustad 1251 c 7 no iğne
|
Ben sürekli 1251 serisinden kullanıyorum ama 7 numara bence çok küçük, meraya ve balığa göre 1 ila 4 numara arası iğneleri tercih ediyorum. Mercanda kullanacağınız iğnelerin düz olmasında fayda var bence...
|
7 no iğneden değişik büyüklükte sığ sularda mercan tuttum ama hiç kaçırmadım balığı.
|
Alıntı:
|
Hüsnü kardeşim, eğer yem olarak buru kurdu,sülünez kullanacaksan bence mustad 496/3 den şaşma derim.Küçüğüne de büyüğünüde affetmezsin.Eğer mamnu kullanacaksan mamunların büyüklüğüne göre 496/1 veya 496/01 iyi sonuç verir.Eğer teknede yeminiz sardalya ise o zaman da uzun saplı olan 1251/c serisinden 2 numara işini görür.Bu verdiğim ölçüler benim senelerdir kullandığım ölçülerdir.Takdir yine de sana ait tabiki...
|
rauf abi ilk fırsatta deniyecem.
|
teşekkürler ishak bey. sizinkinide deniyecem
|
Hüsnü bey, değerli abilerimin önerilerine ek olarak mustad 225'in 5-4-3 seçeneklerini değerlendirebilirisin. Taktığın yem iğnede güzel duruyor, mercana alternatif balıklarıda yakalayabiliyorsun ve sağlam bir iğne. RASTGELSİN.
|
ben bu tür balıklarda kısa palalı çapraz beyaz iğneleri kullanırım... galiba 2-3-4 uygun boy olur...
rastgelsin... |
arkadaşlar hepinize bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
|
Saat 17:03. |