![]() |
01 Aralık Granyoz Avı
Sır gibi gizli tutulan granyoz haberlerine ulaşmamla birlikte aklıma ilk gelen isim Ergun abi oldu.
Hiç durmadım dakikasında Ergun abiyi aradım ve bugün için sözleşerek inciraltında bulunan granyoz avı için daha uygun olan teknesiyle meramızın yolunu tuttuk. Ortalama bir buçuk saatlik yolumuzun ardından meramızda oltalarımızı attık, ilk dakikalar havanın biraz daha esintili olmasından dolayı kürek üzerinde durmak yerine çapalı teknelere bağlı şekilde av yapmaya başladık. İlk balığımız Ergun abiden geldi ve yüzlerimiz gülmeye başladı. Daha sonra aldığımız diğer balıklarla günümüzü sonlandırdık. Günün en büyük balığı da tabi ki ustamızdan geldi ;) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Toplam hasılatımız ;) [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Daha önceden hiç tutmadığım bir balık olan granyoz avında bana ettiği yardımlardan ve öğrettiklerinden dolayı Ergun Dürüsel'e çok ama çok teşekkür ederim ;) Umarım yarın daha güzel bir av yapabiliriz ;) |
OOO Anıl hadi hayırlısı.Sen Ergun abimizin elinden bir bardak su iç bir bardakda bana getir.Bu iş başka türlü olmaz.Umarım daha bereketli avlarınız olur.
|
anıl
resim ve video güzel çıkmış . inşallah yarın daha iyi bir av yaparız. kısmet.... |
Tebrikler sevgili Anıl. Çok güzel granyozlar
Ne yem kullandınız acaba, sübye gibi gördüm? Ayrıca kaç no iğne? Afiyet olsun. |
Tebrikler her ikinizide kutlarım granyozlar süper tebrikler.
|
Anıl abi her zaman ki gibi yapacağını yapıp almışsın güzelim balıkları :D tebrik ederim valla darısı başıma yarın için rastgelssin :D
|
Anıl; resimler ve video çok güzel...teşekkürler, paylaşımın için....
Bu balık Kofanaya benziyor...Nede ızgarası olur....İçelim, güzelleşelim |
Ergun abim konuşturmuş yine klasını :) Tebrik ederim harika av olmuş darısı gidemeyen, 9-6 çalışanların başına diyeyim :D
|
güzel balığa benziyor ne tutması nede yemesi nasip oldu şuana kadar.
elinize sağlık çok güzel balıklar |
waaay anıl kardeşim en sonunda granyoz işinene el attın ya artık sana ne diyeyim. şaka bi yana güzel bi av çıkartmışsınız tebrikler. ama eti biraz yavan oluyo bu balığın. daha iyilerinin oltanıza gelmesi dileklerimle.
|
Sevgili Anıl ve Ergun abicim ellerinize sağlık,muhteşem bir av olmuş...İnşallah bir sonra ki avınız bu avdan daha güzel geçer...Avlarınızda şans yanınızda olsun...Selamlar...
|
Bu ava şapka çıkarılır
tebrik ederim çok mücadeleci bir hayvan ellerinize sağlık |
Vay..Vay...Vay....Hey maşallah...:helal:
|
maşallh anıl abi çok iyi av olmuş 2'nizede rastgele çok iyi av daha kısmetlisi olması dileğimler rastgele .....
SAYGILAR |
Anıl harika balıklar, resimler ve video çok güzel olmuş.Paylaşımın için teşekkürler.
ellerinize sağlık.:helal: |
Bunlar harika vide ve görüntüler elinize sağlık işte bu dedirtecek bir av
|
Anıl kardeşim güzel av olmuş elinize sağlık ekibi tebrik ederim rastgele.
|
:oha:Bunlar ne böyle kuzu kuzu mubarekler MAŞALLAH ergun abi seni özlemiştik çok güzel geldi İŞALLAH avların devamı gelir daha güzel avlara diyesim varama daha güzeli nasıl olur onu düşünüyorum:helal:
|
Anıl senide Ergun abiyide kutlarım. Ama siz kurbanlık kuzuları geç çıkardınız pazara. Bayram geçti. Neyse elinizde kalırsa seneye yatırım olsun diye birini alıp besleyeyim. Şaka bir yana
Ya bu ne yer ne içer Anıl. Nasıl bişey maşallah. Afiyet olsun. Ama beklentilerimizi çok yükselttin. Artık granyözmü yakalarsın gergedanmı bilmiyorum ama, daha irisini bekliyoruz. |
Anıl çok güzel av olmuş tebrikler...tabi ki ustamızada..daha nice ve güzel avlara..
|
işte bu ekiple balığa çıkılır.her ikinize de tebrikler.bu görüntüleri bizlerle paylaştığın için de teşekkürler.Daha irilerini yakalaman dileğimle Rastgele.
|
Anıl güzel bir paylaşımdı tebrik ve teşekkürlerimle nice güzel avlara.
TOHUM AT BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN HEDEFİ BULMAYAN MIZRAK UTANSIN USTADA KALIRSA BU ÖKSÜZ YAPI ONU SÜRDÜRMEYEN ÇIRAK UTANSIN...... ANLADIN SEN ONU........... |
Anılcım tebrikler kardeşim.
Bu paylaşım gözümüzü , gönlümüzü açtı. ... Ergun abi seni balıkların diskosuna götürmüş. İnşallah beraberce daha güzellerini yakalamanız nasip olur. Selamlar... |
Merhaba Arkadaşlar;
Dün bu rapordaki meraya gittim. Maltepe Askeri lisesinin Önünün 2/3 KM açığında bir batık. Üstünde 25/30 tekne avlanıyor. :))) gemi yolunda kaldığından gemiler bi sağdan bi soldan geçiyor ama kalabalık olduğu için güvenli bir yer. hava yatık olduğu için tekneler genelde birbirine bağlı veya akışta avlanıyorlardı. 15 civarında balıgın tutulduğuna tanık oldum.(bizim tekne de boş çekenlerdendi,:))) avlayabilenler genelde profesyonel balıkçılardı) büyük olan 2/3 parça 10/12 kg civarındaydı. Yem olarak kalamar, sübye ve karides kullanılıyordu. gezer kurşunlu tek iğneli takım kullanılıyordu, kurşunu yerden bir kulaç yukarda apikoda bekleyerek avlanılıyordu.(fırdöndü iğne arası 50 cm misina beden 0,70 ile 0,90 arasında kalınlıkta)Mera tahmin edileceği gibi bir batık o nedenle çapa takma sorumu var taılmış çapalara da olta takma :((( derinlik 44 metre ama batığın üstü 34 metre bu nedenle 50 metrelik 3/4 takım hazır bulunmalı, bol miktarda da iğne ve kurşun. yemi iğneyi saklayacak (ucu açık) biçimde takıyorduk. (Granyozun vuruşu yakalayanların anlattığına göre ısparoz vuruşuna benziyormuş vuruş sırasında tasmalamak gerkiyormuş.) ilk denememde balığa ve meraya ilişkin öğrendiklerim bu kadar. Herkese rastgelsin.. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Dur bakalım yeni başlıyoruz umarım devamı gelecektir ;) Teşekkürler. Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Arkadaş denizde hareketli gördüğü bir çok değerli mahsülü tüketiyor Ahmet abicim meziyet yerini ve zamanını bilmekte. Canlı yemi çok ama çok seviyor ;) Teşekkür ediyorum.. Alıntı:
|
Anil kardesim seni kutluyorum,cok guzel ava imza atmissin...
|
Alıntı:
Teşekkür ediyorum bir gün beraber olta atabilmek ümidiyle ;) Alıntı:
Güzel bir merada Ergun abinin bana verdiği taktiklerle yakaladık bu balıkları biliyorsun site kurucusu olarak her türlü paylaşımın başlatıcısıyım ;) yani 12 numara mustad paragat iğnesiyle sübye kullanılarak avlandı desem herkes aynı takımları denize sallayıp bu balığı yakalayamayacaktır ;) Alıntı:
Alıntı:
Yanına bi usta alıp gitmeni tavsiye ederim ;) |
"O zaman niye gelmiyorsun hala orada bekliyorsun Hayrettin abicim gelde bu ekiple bir balığa çık
Teşekkür ediyorum bir gün beraber olta atabilmek ümidiyle " Anıl kardeşim sen sanıyormusun ki ben buradayım.bedenim Çankırı da kalbim hep sizlerle.inan o kadar çok istiyorum ki sizlerle balığa çıkmayı.sizlerle sohbet ederek sizlerin balık yakalayışınızı seyretmeyi inan çok istiyorum ama nafile.malüm devlet memurluğu,istediğin zaman izin alamıyorsun ,izin aldığında müsait olamıyorsun ..sun... sun ...sun da ...sun işte.Ama inan birgün pat diye karşınıza çıkacağım.o günü sabırsızlıkla ben bekliyorum sizde ne zaman çıkar diye bekleyin bakalım.sağlıcakla kalın Rastgele. |
Anıl kardeşim teşekkürün için sağol ama, benim anlattıklarım zaten senin bildiğin şeylerdi. Bazı katılımcıların soruları vardı (örn: Bahadır SARICA) bu sorular cevapsız kaldığı için başkaca forum kullanıcılarının da bilmediği şeyler olduğu düşüncesi ile gördüklerimi duyduklarımı yazdım. (malum burası amatör balıkçı forumu avlak yeri verilmese de takım ve yem bilgisi verilmesi etik bir zorunluluk. En çok bu ihtiyaca binaen yazdım bunca detayı. Farketildiyse bu konuda bir bilgi yoktu bu başlıkta..Tavsiyen için de ayrıca teşekkür ederim Bir kere deneyerek -kısmen- öğrendim artık.Hem ustalar ile çıkanlar ilk balığı "ustam" tuttu diyor ama, kaçıncı balığı kendisi tuttuğunu söylemiyor.:) "İlk kez çıkıp ta tutanlar var" diyor ama ben ilk çıktığımda tuttum demiyor. (belkide başkalarından söz ediyor) :) Ama önemli olan ekibin başarısı ben de senin yer aldığın EKİPi kutluyorum. :))
|
bunlar balık değil kuzu tadı nasıl olakı .acep bu yiğitler rakıyla iyi gidermi
|
Alıntı:
Alıntı:
Doğru söylüyorsun oldum olası o kelimeleri forumda kullanamıyorum ben yaptım, tuttum, gittim.. Genelde ekip olarak birşeyler yaptığımızdan ekibim adına konuşmayı seviyorum. Yoksa yanlış hatırlamıyorsam 3. balığı ben çektim. Ergun abi de hatırlatır ;) Alıntı:
Gelde bir gün yakalayalım sonra sofrada benden ;) |
Bilemiyorum Akın abicim :) benim bildiğim balığın her türlüsü rakıyla gidiyor :)
Gelde bir gün yakalayalım sonra sofrada benden ;)[/quote] harikasın kardeşim bir kaç yıla kalmaz istanbulu tamamen terkedip oralara yerleşeceğim :) |
Alıntı:
|
harika bir av olmuş tebrikler
|
Alıntı:
|
anıl kardeşim rastgelsin muhteşem bir av olmuş tatlı sudan böyle çok büyük balıklar çektim ama denizden daha nasip olmadı inşallah darısı bizimde başımıza...:)
|
Saat 05:08. |