![]() |
Hiç bu yemle avlanan oldu mu ? (Tavuk göğsü)
Tavuk göğsüyle mercan, izmarit, barbun tutan varmı arkadaşlar.
|
Kendim avlamadım ama avlayanlardan doğrudan duydum, kullanılıyormuş...
|
Duydukların doğru ben bunu mırmırda kullandım iyi iş yapıyor.yalnız tavuk göğsünü önce tuzlayıp 2 gün kurutacaksın ki suyunu salsın sonra keskin bıçakla küçük küp şeklinde doğrayıp iğneye takıyorsun,kurumazsa dayanıklı olmuyor.
|
evet ben de arasıra bu yemi kullanırım...ama kullanma sebebim rutin kullandığım yemlerden bulamadığımdandır...işe yarar bi yemdir...ama bilinen yemlere ulaşabiliyorsanız tavuk göğsünü tercih etmeyin...
tavuğun bağırsağı göğsünden daha verimlidir... rastgelsin... |
evet ben anamurda kullandım. fileto halde kesilmiş tavuk göğüsleri tuzlanarak üzeri açık olarak dolapta bekletilip hafif sertleştirilir. kullanım esnasında önce ince şeritler halinde kesilir. takılacak iğnenin boyutuna göre küçültülüp takılır. iş yapan bir yem.
|
bu balıklara çipurayıda ekleyiver....
|
gemlikte avlanıyoruz genelde.kalkanda yakaladık tavuk göğsü ile.
pek iri kalkanlar değildi ama yinede idare ederdi. |
Öncelikle herkese selam :)
Evet bende genellikle avlanırken tercih ettiğimiz canlı yem (mamun) bulamayınca ve hızlı bir şekilde balığa gitmeye karar verdiğimde dolapta hazır bulundurduğum tavuk göğüsü ile avlanmaya giderim. Aynı şekilde @turna arkadaşımızın dediği gibi 1-2 gün kaya tuzunda bekletmekte fayda var tavuk göğsünü. Yemin sertleşmesinde fayda var. Yoksa balık yemi iğneden kolay alıp kaçıyor. Benim tavuk göğsü ile tuttuğum balıklar ise ; Çipura, Saragöz, Karagöz, Mırmır, Mıgri (Yılan Balığı), İskorpit, İsparoz, Sarpa (akıllısıda geldi deliside ;) ). |
cullinan...aramıza hoşgeldiniz...
kontrol panelinizin içerisinde bulunan imza ayarlarınızı tamamlayınız lütfen... rastgelsin... |
bende çok denedim ama aşırı şekilde Yengeç saldırısına uğradı.. her çektiğimde ya yengeç geliyor ya boş.. :D
|
2-3 hafta evvel karaburunda bu yemi denedim yumuşaktı çabuk sıyrılıyordu iğneden sadece 2-3 hanoz yakalayabildim ama o gün av zaten zayıftı
|
tagocuğum sertleştirmedinmi (tuzla) ben de çok kullandım ama kolay bırakmıyordu. ( benim tavuklar karttı herhalde---he he he he ...)
|
Alıntı:
|
@aganta borina borinata imza ayarlarımı yaptım. Umarım olmuştur :dans:
|
Alıntı:
mercan+çipura+gopez+zargana+hanoz.. aklımda kalanlar |
Evet arkadaşlar biz akdenizde avlanan amatörler olarak yem seceneklerinin başında yer alır tavuk göğsünden yem olarak faydalanmak yapılışını gerek ben gerekse diğer arkadaşlar anlattılar bu mesaja ekli olarak görünen resimler biri yemin tuzlanarak sertleştirilmiş durumu diğeri mercan balığı ve benzeri ufak balıklar icin kullanılan iğneye takılacak şekilde doğranmış hali.selam ve sevgiler.
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
Taygun,tavuk göğsünü her tarafını iyice tuzla,yazın güneşte 2 gün tut kışın mutfakta uygun bir yerde ve mümkünse ince 2 mermer arasına koy ve suyunu iyice salsın,sonra yeniden tuzla ve ertesi gün için hazırdır toplam 3 günde şahane yem. yemin sert olması suyunun salmasına bağlı.
|
Mehmet abi bahsettiğim olaydan bir hafta önceki ava götürmek için tavukları bir güzel kesip tuzlamıştım ama evde unuttum ertesi gün balıktan döndüğümde annem o tavukları pişirip yedirmişti bana ama aklımdan tamamen çıktığı için yedim tabi aşırı tuzluydu yemeğin sonuna doğru anneme bunlar dolapta böyle kesikmiydi diye sordum oda evet cevabını verdi ben gülmeye başladım tabi olayı oda duyunca oda güldü allahtan hipertansiyon hastası değilim yoksa tahtalı köydeydim şimdi :D bunu niye anlattım diye merak etmişsindir onuda açıklayım bu olaydan 1 hafta sonra aldığım tavuğu tuzlamadan dolaba koydum ki olurda yine unutursam bari tuzsuz yerim diye düşündüm :D ama unutmadım ava götürdüm iğneden löpür löpür götürdü yemi balıklar :) önümüzdeki 2 hafta sınavlarım olucak onun için ava çıkma durumum söz konusu değil ama ava gittiğim ilk gün tuzlayıp tavuk göğsünü deniycem
|
taygun her iki türlüde mideye gidecekmiş tavuk:D:D ziyan olmamış ..Anlattıklarına bayaa güldüm :D
|
arkadaşlar bu gün Akdeniz'de 250gr tavuk göğsü ile 2.5 kg balığı takas ettim de geldim.
|
hay ellerine sağlık kardeşim.
|
hüsnü bey tebrikler ellerine sağlık.. çeşit olarak neler aldın ??
|
Hüsnü Abi sen değişik bir şekilde yakalamışsın balığı. :)
|
mercan 8 adet 900 gram, barbun 1 adet, kalanı izmarit
|
arkadaşlar bu gün 20 kişi büyük yat tutup balığa gittik. yem olarak karides, tek tek, sübye almış arkadaşlar.bende gece 10 da tavuk göğsü aldım. tuzlamadan gittim balığa. ama değişen bi şey olmadı yem güzel çalıştı. denizde 8 tane arkadaş deniz tutması ile akşama kadar yattılar.
|
İlahi taygun afiyet olsun.karadeniz bölgesinde balıkları salamura yaparlar sonra kışın kızartıp yerler veya taze fasulyeyi turşu gibi yaparlar kışın cıkarıp yemeğini yaparlar seninkide ona dönmüş ne demişler adam carşıdan bi kalıp peynir almış almışta aldığı peynir değil bir kalıp sabunmuş sabah kahvaltıda yerken ağzında köpürmeğe başlamış adam -ulan öpürsende yicem köpürsende yicem demiş.sende mecbur anan yapmış mecburen yemişsin.sana sınavlarında başarılar dilerim başarılar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
elinize sağlık... rastgelsin... |
Taydun,sınavların için başarılar dilerim.Tavuk göğsü yerine martı göğsünüde deneyebilirsin balık için pratik yem.
|
Alıntı:
şimdi taygun sapanı alıp öyle çıkar balığa...:P rastgelsin... |
slm. bende mersinde tavuk göysüyle çok çupra tuttum
|
Alıntı:
|
selam: tavuk gögsü değil ama tavuk taşlığı mezgitte çok işe yarıyor defalarca denize atıyorsun dayanıklı bir yem hiç bir işlem yapmayada gerek yok.
|
Alıntı:
|
Başkan Önce aramıza hoş geldin,kalıcı olman dileğiyle.
Tavuk taşlığı mantıklı denemekte fayda vardır derim. |
Alıntı:
|
selamlar ben samsunda hiç balık tutamadım neden bilmiyorum samsun da nerelere gitmem gerekir hangi takım iş yapar aydınlatırsanız sevinirim herkese rasgele
|
Tavuk eti ile balık avı
Bende Güney'e tatile gittiğimde tavuk eti ile balık avlıyorum.
Bu yaz Bodrum Akyarlar'da tavuk eti ile Melanur, Kupez, Zergana yakaladım. Tavuk etini her yerde bulabiliyorsun. Pahalı değil. |
tavuktaşlıgını mutlaka deneyin taşlıgı paket halinde satıyorlar 4 tl cıvarında her balığa gittiginizde bir tane kullansanız 1 yıl yeter nohut tanesi büyüklüğünde kesiyorsunuz 8 -10 çapara yapıp 7 numara iğne mezgit ve istavrit te çok iş yapar dayanıklı yem diyer balıklarla hiç tecrubem olmadı işe yararmı bilmiyorum.Rasgelsin
|
Alıntı:
|
Saat 16:02. |