![]() |
14/01/2007 gümüldür raporu
1 Eklenti(ler)
Herkese selamlar…Son 1 aydır hep niyetlenip birtürlü yerine getiremediğim sözümü en sonunda gerçekleştirdim ve kuzenlerimi tekneyle balık avına çıkardım…Kuzenlerimden birisi amerikadan geldi ve orda tuna avına:oha: çıkıyormuş, burda onu nasıl eylerim diye kara kara da düşünüyordum. Yemlerimizi Cuma akşamdan alıp cumartesi akşamından eniştemlerin yazlığa gittik ve Pazar sabahı saat 9.30-10.00 gibi gümüldür limanında teknemizin kaptanı Doğan’la buluştuk.Yem olarak tuzlanmış sardalya,sülünes ve boru kurdu almıştım,kaptanımız da yanında sardalya ve çimçim getirmiş…Hiç dururmuyum ucundan acık tırtıkladım tabi çimçimlerin:) :) …Yalnız yeni bir şey öğrendim kaptan tuzlanmış sardalyalarının üzerine şeker dökmüş ve dediğine göre bu sayede sardalyalar diriliğinden hiçbirşey kaybetmiyorlarmış… Gerçekten de onunkiler hala pasparlak duruyorlardı…Sabah ilk olarak Denizatı’nın karşısındaki kerterizde avlandık…İlkönceleri pek bir vuruş alamazken birden vuruşlar sıklaştı ve biraz daha sonra daha da şiddetli vuruşlar almaya başladık…Sanırım bunda sudaki olta sayısının etkisi oldu…Akşam üstü saat 4.00 sularına kadar aynı yerde avlandıktan sonra vuruşların yeniden cılızlaşması üzerine yer değiştirmeye karar verdik ve Sıçan adası önlerindeki kerterize gittik...Burdaki vuruşlar daha da cılızdı ama buradan da 1-2 parça güzel balık almayı başardık…İlk avlak yerimizde ağırlıklı olarak mercan,gopez,ısparoz çıkmasına rağmen; ikinci avlak yerimizde tuttuğum güzel bir parça karagöz ve fangrinin dışında çok ciddi bir balık çıkmadı...Zaten hava kararmış ve “hadi artık nerde kaldınız dercesine” telefonlar zırılzırıl çalmaya başlamıştı ki dönüş yoluna koyulduk...
NOT : İlk avlak yerimizde sağlam bir mercan oturtmuştum ve kaptandan kepçeyi tutmasını istediğim sırada ona da aynı anda balık gelince karambolde benim kepçe mavi derinliklerde gözden kayboluverdi…Zaten şarkülü kaymıştı kepçenin yenisini almak için bahanem oldu…:( NOT : Haldunuma birkere daha teşekkür ediyorum ki bizim Doğan Kaptanla çıkmamıza vesile olduğu için…Sanırım benim ömrüm Haldunuma teşekkür etmekle geçicek…;) NOT : Benim tuttuğum balıkların diğerlerinden ayrı olarak tepside durmasının sebebi daha balığa çıkmadan sipariş almış olmam nedeniyle onların önceden rezerve edilmiş olmasıdır:D :D :D … Allah yüzümü kara çıkarmadı , yoksa siparişi veren zatımuhterem “ben 1-2 haftalık balık yemem kardeşim” dediği için sanırım bana halin yolları görünecekti:P … |
iyi bi gün ve güzel bi av olmuş...daha iyilerini dilerim...
rastgelsin... |
1 Eklenti(ler)
Burda da tüm ekibin tuttuğu balıkların tören nizamı fotoğrafını görmektesiniz...:D
|
geçen hafta aliağa bu hafta gümüldür. yine çorbayı kapmışsınız. afiyet olsun.
|
1 Eklenti(ler)
ve ekip üyelerimiz sol baştan ben,amerikan kuzen aslan,eniştem,torbalılı kuzen cenk ve dayım...Saçlarımızın papazlığı nedeniyle etrafa verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz...:D :D :D
|
onurum tebrikler yapmışın gene yapacağını.maşallah mercanlarda çok güzel görünüyor.sanırım bu kırmızılarda seni çok sevdiler oltandan hiç ayrılmıyorlar.
|
Teşekkürler Süleyman abi...Burdaki mercanlar gerçekten hayatımda tuttuğum en baba mercanlarda...Hayatımda ilk defa bir balık benim makinayı sarışımdan daha süratli bir şekilde yukarıya yüzdü...:oha:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aklıma gelmişken havanın ne kadar güzel olduğundan bahsetmeme gerek yoktur herhalde...Yanaklardaki pembelikler anlatmaya yeter sanırım...:D :D :D
|
1 Eklenti(ler)
Bu da kuzenimin tuttuğu mercanlarla çektiğim vesikalık fotoğrafı:P :P :P ...
Sitemize yeni bir üye daha bulduk arkadaşlar... |
kardeşim imzandaki yazıya bir ekleme yap bence cupra ve mercan dedektör profesörü diye hey maşşallah....
|
Alıntı:
Ben balığımı tutayım yeter...;) :D Hem benimkisi acemi şansı,prof.yazarsam kısmetim kaçar diye korkuyorum açıkcası...:P |
Onuuur bu mercanlar ne ya, maşallah. aldık birşeyler dediğinde bunları beklemiyordum ne yalan söyleyeyim :). Daha bereketli avlara kardeşim...
|
Mertikom sana sürpriz ossun istedim;)...
Nasıl sürprizimi begendin mi...:D |
Hayran kaldım valla :D...
|
kesin ishak abi gene araya girecek:D :D :D ...
rastgelsin... |
Onur çok güzel bir av olmuş.. İkinci resmi gördüğümde balık pazarı zannettim.. Yine çok güzel resimler ve çok güzel bir av.. Darısı bi dahaya.. Umarım acemi şansın kaçmaz..:)
|
tebrik ederim Onur abi,üzel av olmuş.özellikle mercanlara bayıldım.daha niceleri nasip olur umarım..
|
Onur abicim maşşşşalllah diyorum başka bişey diyemiyorum bundan sonra organizasyonları adnan abi yerine sen düzenle abicim av harika olmuş :D
|
Tebrikler, çok güzel av olmuş, sizin içtima alanı bizimkinden kalabalık. Bizimki bölük içtima sizinki olmuş tabur içtima. :P Daha başarılı avlar dilerim.
|
Alıntı:
|
Allah Daha Çok Versİn
ne demişler allah çalışana verir diye boşa dememişler. Onur da pazar günü çalıştı karşılığını aldı ;)
|
İyİ Av
SatiŞlar Muayyer Beylerrr.;)
|
Ne GÜzel
GÜZEL BİR GÜN GEÇİRMİŞSİNİZ BU RESİMLER BN ŞU ŞİİRİ HTIRLATTI.
Öyle Yatma! Heyecanlanıyorum... Bilirsin, güzelliklere Dayanamıyorum... Şimdi yaraşır yanına Buz gibi duble rakı Şöyle limonu bol Akdeniz salatası Öyle yatma Tabakta Ağzım sulanıyor, Bu yürek ızgara balığa Dayanamıyor KUBİLAY ENGİNOL |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
balıklar gözlerimi aldı vallaa...abi elinize sağlıkk
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Adnan abinin duymasın vallaha sonra karışmam bak...;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Varımı yoğumu sizin için ortaya koydum...:P |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Onur'um maşallah ve gene gene maşallah demekten kendimi alamıyorum..Dost ortamında oldukça bereketli bir av macerası yaşamışsınız.Nasibinin her daim böyle olması dileği ile ratgelsin abisi diyorum...:D
|
Alıntı:
Çok teşekkürler...Allah kısmet ederse salı akşamı ben de hanıma ellerine sağlık dicem...:) |
Alıntı:
|
şimdiden afiyet şeker olsun ozman.;) ;)
|
Alıntı:
|
Saat 05:53. |