![]() |
25 ocak Falezler
uzun süredir özlemini duyduğum balık maceralarıma Antalya ya dönerek tekrar başladım..ve sonunda 2007 nin şiftahını yaptım ama şimdilik sadece bir turna :) devamı gelecek umarım..Turnayı saat 15:00 civarı canlı yemle karadan yakaladım.. akşam güneş baterken işi At çeke çevirdim ama ne yazık ki ne gelen vardı nede giden..At çek olayını bir kenara bırakıp sargoz ve kefale döndüm.. daha ilk atışımda oltama bir sargoz atladı sanırım 500 gr ma yakındı ( yem olarak ekmek içi kullandım)..ama ne yazıkki balığı su üstüne kadar çekmeme rağmen balık son bir çırpınışla oltadan kurtulmayı başardı.. Balığın kaçmasında avlandığım yerin su dan 3m kadar yüksek olması büyük etken oldu..ve eve bu yılın ilk turnasıyla dönmüş oldum...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
tebrikler ersen.balık özleminin sona ermesine sevindim.inşallah çok daha bereketli avlar yaparsın...
|
Ersen kardeşim bir olsun bizim olsun birader her şey kısmet. kaçan balığın arkasından bakmasıda fena oluyor ya:'( :'( :'(
|
Rastgelsin ersen..balığın adeti değil vermiş olduğu haz ve keyif önemli.
|
Ersen eline sağlık, diğer balığı kaçırmana üzüldüm... Gelecek avların bereketli geçmesi dileğiyle..
|
Ersen eline sağlık, turnanın gelişi güzeldir. En azından zevkini almışsındır...
|
Ersen abicim turnayı gözünden vurmuşsun devamını bekliyoruz umarım at-çek ile sonuç alırsın sayıda artar bu sayede :)
|
balıkla dönmek harika bir haber kardeşim turnada gayet güzelmiş ama kaçan sargoza üzüldüm valla umarım bundan sonra kaçan olmaz devamı gelir....
|
turna
Ersen tebrikler abicim, hadi hayırlısı olsun.
|
ersen eline sağlık kardeşim:artist: :deli:
|
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Ersen abi üstte verdiğim linkte turna avlıyorlar yer mersin ama yinede yapay yemi bir gör belki kafanda fikir oluşur at-çek ile inşallah bolbol yakalarsın turnaları :) |
Ersen'im turnan harika gözüküyor.Umarım iyi vakit geçirmişsindir......:D
|
Teşekkür ederim herkese..Sanırım yaza kadar böyle tek tük alabilecez turnayı..Uzun zamandır canlı yemle turna yakalamıştım..Hele öğlen sıcağında :) tahminimce bu turna İntahar etti :D:D
|
taygun bu video yarıda kesiliyor.. sonuna kadar göremiyorum..offff offf bilgisayarımı özledim:'( :'(
|
Bravo Ersen, iyi bir başlangıç olmuş...
|
Ersen tebrikler kardesim...bismillah guzel acilis yapmissin...hadi hayirlisi...
|
Parmak kadar yemle kocaman bir balık...
Parmak kadar yemle kocaman bir balık.Tebrikler abi.Süper av olmuş...
|
Alıntı:
balığı kaçırman konusunda sana bi tavsiyem olacak...yüksek bi yerden balığı yukarıya çekerken balığı suyun yüzüne kadar çıkart...balığın yarısı suda ve yarısı suyun üzerinde kalmalı (aslında ölçü bu değil ama buna yakın...bi süre sonra nerede bekletmen gerektiğini kavrıyorsun)...bi kaç saniye kadar bekle...balık bi kaç saniye için hareketsiz kalacaktır...yavaşça balığı sudan çıkat ve acele etmeden oltayı fazla sallamadan balığı yukarı doğru çek...balık yüksek ihtimalle hiç kıpırdamadan yanına kadar gelecektir...hatta daha yüksek mesafelere kadar bu yolla çekilebilir... rastgelsin... |
Alıntı:
|
doğan dediğin doğru ama bulundum kayalıklar okadar kötü ki en ufak bir hatanda denize gidersin..birde karanlık olması işi daha da zorlaştırıyor.. avlarken ışık yakmıyoruz ama fener kafamda takılı yinede..Balık yakalanınca açıyorum hemen..ben ışığı yakıp balığı daha rahat çekebileceğim bir yere getirinceye kadar (tabi bunları düşmeden yapabilirsen:D) bayaa uğraşıyosun..Birdaha ordan avlanmıyacam zaten..Biraz daha denize yakın bir yer bulucam ve hareket etmesi daha kolay tabi..
|
Ersen bir fotoğraf görmüştüm seneler önce bir dergide. Fas'ta adamlar yüksekliği 50-70 m arası uçurumlardan aşağıya olta atıp 5-6 kiloluk balıklar yakalıyordu...
|
burda da var yükseklik 60 70 metre değil ama yaklaşık 30 metre vardır tabi yakalanan balıklarda okadar büyük değil..bana pek mantıklı gelmiyor bu kadar yüksekten balık çekmek...herzaman suya yakın olmak isterim
|
Ersen cim sen de bu arada o kayalıkların etrafındaki görüntüleride yollasana biraz gözümüz gönlümüz acılsın.... şöyle dalgarın vurdugu kayalıklar..vs.
|
abi cepten cektiğim için ancak yakından çekersem resim anlaşılır çıkıyor:) fotoğraf mak. götürebilirsem bir daha çekicem inşallah..
|
30 ocak
3 Eklenti(ler)
bunlarıda dün aldım.. hafif poyraz yedim ama değdi doğrusu..Avlanma saatim saat 13:00 ile 18:00 arası..sinariti dipten gezer kurşunla turnayıda kurşunsuz oltayla aldım..bunun dışında da bir sinarit taşın altına girmek suretiyle kaçtı.. biraz beklememe rağmen çıkartmayı başaramadım..Yazın olsa dalıp belki çıkarabilirdim..bunun dışında taşın altına giren balığı çıkarmanın başka bir yöntemi varsa ve benimle paylaşırsanız bir dahakilere hazırlıklı olabilirim .şimdiden teşekkür herkese:)
|
vallaha ersen sinarite bayıldım kardeşim...3 gün bile yerim ben bunun için rüzgarı:D
|
Ersen abi harika sinarit harika turna maşallah boşun yok tebrik ederim
|
abi bir iki diye gidiyoruz hayırlısı bakalım :)
|
güzel balıklar ersen...ellerine sağlık...falezin resmine de bayıldım...orada geceden bırakma yapabilirsin gibi geldi bana...
taşın altına kaçan balık için beklemekten başka yapacak bişey yok...tabi suya girmek istemezsen...ancak tek iğneli bi takımla avlanırsan balığın çıkma şansı artar...daha dogrusu ikinci iğne takılmaz diyelim... rastgelsin... |
Ersen güzel palaz, şimdiden afiyet olsun. Taşın altındaki balığı çıkarmak için tekneden ve çok kalın misina ile kullanılan bir yöntem duymuştum: Yukarıdan kestirebildiğin kadarıyla taşın ağzını karşıdan görebilecek şekilde ağırlık (balığın büyüklüğüne göre) gönderiyorsun aşağıya. Misina bu ağırlıktan geçip taş ağzıyla aynı paralelde olacak şekle geliyor. Böylece balığı yukarı doğru değil de yatayda çekerek çıkarmaya çalışıyorsun. Bunu orfoz bırakmasında kullandıklarını duymuştum. Ama kıyıdan nasıl uygularsın, o da senin yaratıcılığına kalmış :D...
|
Bol nasipler
Ersen başarılarının devamını diliyorum, alıştır bizi kalite balıklara bakmaya...:D:D
|
Alıntı:
kayanın altına kaçan balık için olta elde beklemek lazım...balık hareketlenince de çekmeye devam etmeli...taşın altına kaçan balıklar genelde kayalık bölgelerde yaşamayı tercih eden balıklar olduğundan mutlaka tekrar kayaların altına kaçacaktır...bu yüzden bence balık elle misinayı sağma yöntemiyle çekilmeli...sağma hareketi orta hızda ve uzun adımlı olmalı...buna rağmen tekrar kayaların altına saklanırsa tekrar beklemekten başka yapacak pek bişey yok kanımca...tek iğneli takımlar kıyıdan avlanmalarda bu tür olumsuzlukları en aza indirir... rastgelsin... |
doğan o dediğin balığın resmi var mı sende? ben duymadım hiç.. belki hiç görmemiş de olabilirim ama başka bir isimle biliniyordur belki..
|
ya ersen ben de sabahtan beri arıyorum...benzerlerini buldum ancak boyları tutmuyor...en yakını bu...tabi canlı görmek lazım...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] rastgelsin... |
bizim burda ıskaroz dediğimiz bir balık var genelde kaya giridasına benzetirler ama rengi kırmızıya yakın ve pulları büyük..kıyıya yakın kayalık yerlerde çok olur.. ve eti lezzetlidir acaba o mu ??
|
Doğan abi sanırım taş hanisinden bahsediyor yöresel ismi şeytan,çakal olarak değişiyor orfoza benzeyen bir balık.
|
yöresel balık isimleri diye konu açsak iyi olabilir aslında..
|
balık bu ama yan yüzgeçleri daha iri olur genelde...ya da benim yakaladıklarım öyleydi...resmi tago sayesinde buldum...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] rastgelsin... |
Alıntı:
rastgelsin... |
buralarda kaya giridasına arap derler mesela..
|
Saat 17:04. |