![]() |
Gerekli Malzemeler
1 Eklenti(ler)
Balıkavında gerekli malzemeler başlığı altında açmış olduğum bu konuda balıkavında gerekli malzemeleri tanıtmaya çalışacağım.
İlk olarak makina ve kamıştan sonra lazım olan malzeme çantasını tanıtmak istiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Kamışlarımızı yere yada herhangi bir yere koyarak yada yaslayarak avlanmamamız için bu türde üretilmiş bir çok malzeme var bunlarda onlardan iki tanesi üstteki deniz için üretilmiş kamış oturtma ayağı altaki genelde tatlısu balıkavında ve dip olatsında kulanılan kamış oturtma ayağı(tabiki alttakini şamandıra ile de kulanabiliriz)
|
1 Eklenti(ler)
Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda işimize yarayacak bizi kuru tutacak ve rüzgardan bizi koruyacak balıkcı şemsiyeleri.
|
1 Eklenti(ler)
İşte her balıkcının yanında olması gerekli malzeme KEPÇE.
|
1 Eklenti(ler)
Balığı yakaladık vakit sabah ama biz akşama kadar avlanmak istiyoruz balığı öldürürsek balık akşama kadar sıcak havada bozulabilir bunu önlemek için bir livara gerek var bununda biraz geniş olması lazım ki birsürü balığı canlı olarak içine alabilsin.
|
1 Eklenti(ler)
Kamışlar suya inmiş yağmurdan,rüzgardan ve güneşten koruyucu şemsiyemizde var şimdi ne gerek bir sandalye yada oturak,oturursun yanında birde termosun içinde çayımız varsa ohh gel keyfim gel.
|
1 Eklenti(ler)
Üç dört kamışı birlikte taşıyabileceğimiz kamış çantası.
|
Bende biraz yardımcı olayım.
En üstte gördüğümüz çantalar yerine evdeki annenizin yada eşinizin vazelin kutularını küçük jöle kutularını kullanabilirsiniz çanta olarak ise oğlunuzun eski okul çantası veya eski bir asker çantası işinizi görebilir (benimki anlattığım gibi). tabi rapala ve meps kullanıyorsanız üstteki çok gözlü çantalardan kullanabilrisniz. |
abi en üst sağda olan çanta ne öyle ya, of of of :oha:
ben bu kadar malzemeyi alsam annem beni evden atar herhalde nereye koyacağız bunları diye. şimdi bile laf ediyor zaten :) :) :) . |
Aynen öle abi takımlarımı aramaya başladığımdan bulana kadar 1 saat geçiyo sonunda dayanamayıp anneme soruyom nerde diye genelde dolabın gözükmeyen köşelerinde yada balkonda buluyom Bide bu olsa balkondan aşşağıda bulcaz vallaha..
|
1 Eklenti(ler)
Balıkavında kışın en gerekli olan üşümemektir böyle bir elbise sizi üşütmez ve balıkavını yapabilirsiniz,böyle bir elbise sizin bazen kurtarıcınız olabilir çünki bu elbise ile suya düşerseniz sizi suyun üstünde tutar ve belli bir süre suyun soğukluğundan etkilenmeden yardım bekleyebilirsiniz genellikle tekneden balık avlayanların giydiği bir elbisedir.
fiyatı pahalı olmasına rağmen(129 euro) hayat kurtarıcı özeliği nedeni ile tekneden balık avlayanlara tavsiye edilir. |
2 Eklenti(ler)
Malzemeler komple alındığında ucuza gelebilir bazen bu resimlerdeki malzemeler gibi bu malzemelerin hepsini 150-200 euro arası alabiliriz.
|
Tüm malzemeler harika görünüyor. Fakat sandalyeye bayıldım. Sandalye hariç diğerlerinin hepsine elyapımı alternetif malzemeler olabilir ama o sandalyeye malsef alternatifim yok :)
|
İlhan arkadaşım yanılmıyorsam sen ebay den alış veriş yapıyorsun o siteden 30-60 euro arası alabilirsin böyle sandalyeleri.
|
Alıntı:
İstanbul istoç ta bulabilirim sanırım bu sandalyeden. |
İlhan istoçu çok duydum yolumun üzeri olmasına rağmen hiç uğrayamadım nasipse bu sene türkiyeye gelince gidip hem istoçu hemde alba yı gezmek istiyorum ben genelde İstanbulda,ki mercanda bulunan kısık mağzasından alıyorum gerekli malzemeleri.
|
Selim abi istoça bende 2005 sonlarına doğru gittim bir arkadaşın tavsiyesi üzerine.
Birkaç dükkan gördüm ama çok daha fazlası varmış. Toptancılar oradaymış bende dalış için maske ve snorkelimi ordan aldım % 20 indirimli fiyatından. ... Sazan sezonu başlamadan birdaha uğrayacağım. malzemelerimi yenilemek için. .. |
1 Eklenti(ler)
Boile atmaya yarayan bu boruyu kendimizde bir plastik elektirik borusundan yapabiliriz ısıtarak şekil verebiliriz.
|
1 Eklenti(ler)
Yada buna benzer bir sapan yapıp yada satın alıp boileleri avlandığımız yere fırlatabiliriz bu sapanla mısır yada buna benzer yemleride avlandığımız bölgeye atabiliriz.
|
2 Eklenti(ler)
Yem balıklarını canlı tutabileceğimiz bir livarın olması turna gibi yırtıcı balık avında çok işimize yarar.
|
1 Eklenti(ler)
ölü balıkla av yapmaya yarayan bu aletin ortasındaki balsa tahtasına iki çelik telle tutturulmuş kanca,balsa tahtası ölü balığın ağızına sokulup kancalar yan tarafından tuturulup av yapılır ama inanın A.D nin sistemi daha iyi işliyor bu A.D nin sistemin nasıl yapılacak olmasını sizlere pratik bilgilerde anlatmıştım.
|
5 Eklenti(ler)
Bu resimde görmüş olduğunuz Spinnerbait adlı bir kaşıklar turna ve sudak avında iyi verim veriyor.
|
Merhaba Selim,
2. resimdeki spineri çekme hızımız ne olmalı acaba,bu soğuklarda kendine iyi bak oralarda. |
Dostum Erol bu spinnerler at çek balık avında kullanılıyor hızı normal makineyi sarma hızı olmalı burdaki soğukları Türkiyeye yolluyoruz sende kendine iyi bak.
|
Selim cim senin soğuklar geldi,hehe,o zaman spin makinenin ratiosu önemli değil demek ki ,teşekkürler
|
Erol makina değil önemli olan bu kaşığı kullanmak, buda bazen hızlı bazen yavaş bazende yön değiştirerek çekmek oltayı böylelikle kaşığı biraz cazip hale getirmek.
|
4 Eklenti(ler)
Balıkavında gerekli olan bir araçta tekne yada şişme bot dur böyle bir şişme bot alırsanız sağlam olmasına dikkat edin.
bot 1--- 3.35m boyunda ve 289 euro bot 2---3 m motorlu 9.9 gücünde ve 1499euro bot 3---3.20m boyunda ve 949 euro bot 4---3 m boyunda katlanma özelliği 1450 ve euro |
en ust soldaki çantayı alıcam insalah bu yaza...
|
Selim Bey bunların hepsi rüyamıza girecek.
|
çok güzel malzemeler insanın hemen balığa gidesi geliyor
|
selim bey ellerinize sağlık...bunları görüpte istemeyecek bi amatör balıkçı tanımıyorum ben...ancak ekonomik olumsuzluklar amatör balıkçıların çoğuna bunlara sahip olabilme fırsatı tanımıyor...ki benimde yüksek rakamlara mal olan bi takımım var...ancak bu takımdaki malzemeleri komfordan çok balığı yakalamak ve çekmek için kullanılar araçlar oluşturuyor...resimleri görünen malzemeler balık avını daha pratik, rahat ve estetik bi forma sokabilir; ancak yeni bi av takımı toplamak isteyen ve ekonomik olarakta kısıtlamalar içerisinde olan arkadaşlara ben balıkla balıkçı arasında kullanılan malzemelerden en iyilerini almalarını tavsiye ederim ( ve bilinçli bi şekilde; örneğin tekneden ve karadan avlanacak bi balıkçının, eğer karadan avlanıyorsa ya da tekneden avlanıyorsa, iki tane ucuz kamışın yerine bi tane iyi kamış alması gibi)...çünkü bence balığı yakaladığınız anda onu dışarıya çıkarmak için inanın bana o sandalye size yardım etmeyecektir...demem o ki ortalama 50-60 euro verip ve üzerine oturarak 75 krş.luk bi misinayla avlanmanın bi anlamı yok ve balık inanın bana sandalyenize bakarak oltaya vurmuyor...ama eğer öncelikli av malzemelerinizi toparladıktan sonra takımınıza resimler görünen ve daha başka malzemeleri de ekleyerek avlanmak, dadından yenmez...
rastgelsin... |
başlığa yanıt olarak;
av için...
1. olta 2. olta yedekleri 3. yem 4. su 5. bıçak 6. kepçe 7. sudan etkilenmeyecek iyi bi çakmak 8. balığı bayatlatmamak için bi araç 9. atıştıracak bişeyler 10.cep telefonu 11.fener 12.standart ecza çantası ( umarım en önemli olanı unutmamışımdır ) öneriler... 1. avlanacağınız bölgeyi bi yakınınıza tarif edin ( olabilecek aksiliklere karşı sizi nerede bulabileceklerini bilmeliler ) 2. mümkün olabildiğince tek başınıza ava gitmeyin 3. tekneyle açılacaksanız tekne için gerekli ekipmanların hepsini bulundurun... ( yedek yakıt, can yeleği, kürek, telsiz vb.) ekipmanların hepsi hayati önem taşır... 4. ilk yardım konusunda bilgilenin 5. yorgun, uykusuz, alkollü bi halde ava gitmeyin 6. avda keyflenip aşırı alkol almayın rastgelsin... |
Doğan abi olta yedeklerini biraz açalım istersen :)
yedek fırdöndü, her ihtimale karşı irili ufaklı iğne ve kurşunlar 2-3 çeşit her ihtimale karşı farklı şekillerde hazırlanmış yedek takımlar ve çok önemli bir şeyi unutmuşsun :) çakı,bıçak veya buna benzer kesici bir alet gerek misinayı gerek yemleri kesmek için ben hep dişlerimle misinayı kesiyordum bu büyük bir hataymış onu anladım dişler keskinliğini yitirdi biraz :( aman buna dikkat |
kardeş 5 no'lu gerece bi bakabilirmisin...açılım için teşekkürler...
rastgelsin... |
Ahhh doğan abi çok pardon inan farkında bile değilim :(
olsun bir daha hatırlatıp ne kadar önemli olduğunun üstüne basmış olduk :) |
merhabalar bu ilk mesajım yukarıda gerkli malzemelerin hepsini alabilmek icin ne kadarlık bi mal varlığı odemeliyiz acaba eh calısmayan biri icin bunlar biraz pahalı olabilirde biraz daha ucuzundan bi liste daha yapılabilir mi?
ORN:olta,yem,ağırlık,kancalar,kepce,bu kadar yetmez mi? Ne yapalım guneste biraz yanarız veya yağmurda biraz ıslanırız |
Ahmet kardeşim yazdıkların çok hoş, elbette gerekli malzemeleri olabildiğince ucuz ve ekonomik olanlarından tercih etmeliyiz. Balıkçılık birçoğumuzun hobisi ve harcamamız gereken parada mutlaka ekonomimizi etkilememesi gerekiyor. Şu gerçeğide göz ardı edemeyiz. "DENİZ PARASI OLANI SEVER." RASTGELSİN.
|
Sevgili Ahmet,bundan yaklaşık bir 5-10 sene önce yahu bende amatör balıkçılık yapacağım deseydin ve malzeme düzmeye başlasaydın;hakikaten bayağı bir para harcaman gerekirdi.Çünkü piyasa genelde avrupadan ithal malzemeler vardı.Ama ne yalan söyliyeyim,çok kaliteli kamışlar ve makaralar vardı.Gerçi meraklısı olan ve parası olana yine var.Ör:Şekspir malı ne alırsan al,son derece kaliteli ve ömürlük malzemelerdir.Abimin Şekspir marka 6 mt'den uzun tatlı su ve kefal için kullandığı kamışı var tam 27 senelik.
Gelelim günümüze bildiğin gibi muhtelif ebatta ve boyda uzakdoğudan ithal kamış ve makaralar var.Hemde çok ama çok uygun fiyatlara.Bu sene balığa alıştırdığım ve pek alada benimle birlikte Çupracılık yapan arkadaşa 20 ytl'ye hem güzel bir kamış hemde ona uygun bir makara ayarladık.Bence sende öyle yapabilirsin... |
ya taygun kardeş en önemli şey şimdi aklıma geldi...
bi miktarda para bulundurmak lazım...hani kesat bi avın ardından balık miktarını biraz arttırmak açısından...ve her ihtimale karşı... rastgelsin... |
Alıntı:
|
Saat 12:54. |
Powered by vBulletin Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
TR Çeviri : organik81