RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   FOTOĞRAFLARIMIZ (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Sarozun Bereketİ (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=1347)

gürkan çetinkaya 14-06-2006 13:50

Sarozun Bereketİ

5 Eklenti(ler)
Herkeze Selam ,
Saroz Denİzİnİn Yerİnİ Tutacak KoÇ Az Denİz Vardir Heralde Sakİn,temİz Ve Bereketlİ.
İspendetler İÇİn En GÜzel YÖntem Kirmizi KaŞli Rapaladan OluŞmuŞ Dİzİ Tabİ Tekne Arkasindan SÜrÜklemeyle Deneyİn Memmun Kalacaksiniz.herkeze Rasgele

katiti 14-06-2006 13:54

Aramıza hoşgediniz, güzel avlarınız için tebrik ederim.

Kırmızı kaşlı rapala dediğinizin belli bir modeli var mı? Resmini ekleyebilirseniz sevinirim.

Rastgelsin...

Taygun KOCABIYIK 14-06-2006 14:08

İlk ve son resimler beni derinden yaraladı şöyle bir yerde şöyle bir av yapamadık :(
Umarım gelicekte yaparız :)
Sizide çok tebrik ediyorum hem balıklar hem resimler süper
Rastgelsin

Güven ÖZYELDAN 14-06-2006 15:52

elinize kolunuza sağlık güzel av olmus tebrik ederim aramıza hoş geldiniz.yılan balığı zaman zaman bizim oltalarada denk geliyor fakat ne soyulması ne de yapımını beceremedik.özel bir yöntemi yada püf noktası varmı ? bağsettiğin rapalanında resmini koyarmısın belki bizim işimizede yarar.....rastgelsin.

Sinan 14-06-2006 16:06

Hoş geldiniz.

Gerçekten balıklar harika görünüyor. Tebrikler...

Kullandığınız ''Kirmizi KaŞli Rapala'' resmini koyarsanız seviniriz...

mufi 14-06-2006 16:42

evet arkadaşlar forum sayfamızın da esas amaçlarından birisi bu. bilgileri ve deneyimleri paylaşmak.
kolaygelsin

levrek 14-06-2006 16:47

Tebrikler Gürkan bey,
o güzelim manzaraya da bu balıklar yakışırdı zaten,o bölgeye nasıl gidilir diye bizleri aydınlatırsanız sevinirim,sevgilerimle

Taygun KOCABIYIK 14-06-2006 16:55

Alıntı:

levrek tafarından gönderildi
Tebrikler Gürkan bey,
o güzelim manzaraya da bu balıklar yakışırdı zaten,o bölgeye nasıl gidilir diye bizleri aydınlatırsanız sevinirim,sevgilerimle

Erol abi levrekleri görünce için eridi eminimki :) senden de bekliyoruz böyle güzel resimler

levrek 14-06-2006 17:00

Aynen Tago,bende sürme gözlü rapalarımı hazırda tutuyorum zaten,keşif ekibi ile hemen gidelim :D

katiti 14-06-2006 17:36

Alıntı:

Güven ÖZYELDAN tafarından gönderildi
özel bir yöntemi yada püf noktası varmı ?

Yılan balığını kafasından sağlam bir şekilde bir yere astıktan sonra keskin bir bıçakla çevresine bir çizik atın (deriyi ete kadar açın ama çok derin olmasın). Bu çiziğe dik bir şekilde alt tarafa doğru 3-5 cm bir çizik daha atın. İkinci çizikten deriyi önce bıçakla, tutabilecek kadar açtıktan sonra da elle çekerek deriyi tulum olarak çıkarın. Burada derinin soyulmasında kumla ovma, penseyle çekme gibi yöntemler de söz konusu. Hatta abartan bir arkadaşın zımpara kağıdı kullandığını bile duymuştum :D .

Pişirme işine gelince... Yılan balığı yağlı bir balık olduğundan ızgarada tercih edilmeli, yoksa çok ağır oluyor. Ben mangalda şiş olarak tercih ediyorum açıkçası.

Hem rastgelsin, hem de afiyet olsun :D ...

Saat 13:43.