RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Bir Soru - (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=2997)

BLACK SHARK 11-05-2007 09:44

Bir Soru -

2 baba,2 oğul var.Balık tutmaya gidiyorlar ve 3 tane balık tutuyorlar. şimdi bu 2 baba 2 oğul balıkları kesmeden nasıl eşit olarak paylaşırlar?

selamlar

HALDUN YALIMLI 11-05-2007 10:18

Sanırım cevabı şu; dede, oğul ve torun. 3 balığı birer tane alarak aralarında pay ederler. 3 kuşak bir arada Hasan64 sesim geliyormuuuuu? RASTGELSİN

katiti 11-05-2007 10:18

Herkese birer tane olacak şekilde...

gokseldbuga 11-05-2007 10:22

1 torun,
1 baba,
1 dede alır,
2 baba 2 çocuk eder, yanılıyor muyum?

gokseldbuga 11-05-2007 10:22

ne zaman yazdınız yahu, simdi ekran bomboştu , zeki insanlar

BLACK SHARK 11-05-2007 10:39

Valla bravo hemende bildiniz yaw :D :D :D
sizden de birsey kacmiyor .

selamlar

orca 11-05-2007 10:48

eh, olmusken benzer bir soru da ben sorayim:

bir baba ve oglu, birlikte atlayip arabalarina baliga gitmek uzere yola cikiyorlar. maalesef, ogul yolda direksiyon hakimiyetini kaybediyor ve bir agaca bindiriyor arabayi. baba hemen orada hayatini kaybediyor. gelen ambulans cok agir ve ciddi bir sekilde yarali olan oglani alip memleketin en iyi hastanelerinden birine goturuyor, acilen ameliyata hazirlaniyor. ulke capinda cok unlu ve basarili bir cerrah olan, mesleginin zirvesindeki doktor ameliyata giriyor, ameliyat masasinin basina geldigi anda yatan hastayi goruyor ve neredeyse bayilacak gibi olurken agzindan su cumleler dokuluyor: "Aman tanrim, bu benim oglum"...
Nasil oluyor da oluyor?

Uzm.Dr.Rastgele 11-05-2007 11:26

Balık ile ilgili olanı hemen bende yazıyı okurken çözdüm .Ama ne yalan söyliyeyim mantık çerçevsinde bunu pek çözemedim...Ortada bir tane oğlan var ve babası kazada ölüyor...İkinci baba daha var...buda ünlü bir cerrah....
Dedim ya mantık ile çözemedim.....Tek çözüm ölen cerrah babanın babası ve yaralı oğlanın dedesi mi acaba.....?

mufi 11-05-2007 11:28

Alıntı:

gokseldbuga tafarından gönderildi
1 torun,
1 baba,
1 dede alır,
2 baba 2 çocuk eder, yanılıyor muyum?

ben olaya farklı yaklaşayım. dede ve baba evlat için ferağat ederler(doğal olarak) balıkların hepsini çocuk yer. zira onun geleceği için..:helal: :helal:

mufi 11-05-2007 11:29

Alıntı:

orca tafarından gönderildi
eh, olmusken benzer bir soru da ben sorayim:

bir baba ve oglu, birlikte atlayip arabalarina baliga gitmek uzere yola cikiyorlar. maalesef, ogul yolda direksiyon hakimiyetini kaybediyor ve bir agaca bindiriyor arabayi. baba hemen orada hayatini kaybediyor. gelen ambulans cok agir ve ciddi bir sekilde yarali olan oglani alip memleketin en iyi hastanelerinden birine goturuyor, acilen ameliyata hazirlaniyor. ulke capinda cok unlu ve basarili bir cerrah olan, mesleginin zirvesindeki doktor ameliyata giriyor, ameliyat masasinin basina geldigi anda yatan hastayi goruyor ve neredeyse bayilacak gibi olurken agzindan su cumleler dokuluyor: "Aman tanrim, bu benim oglum"...
Nasil oluyor da oluyor?

bu iş sakat bunda çapanoğlu olabilir..

Saat 17:07.