![]() |
Merhaba
Merhabalar,
Ben foruma Ingiltere'den katiliyorum :) Aslen Izmir'liyim (Karsiyaka ;) Uzun sure once (1990'lara kadar) ozellikle Urla Cesmealti'nda balik ve zipkinla amatorce avlaniyordum (genellikle Cipura, Levrek, Kefal, Mercan, ya da ne cikarsa :P ). Bu forumu da Cesmealti'ni Google'da aratirken tesadufen buldum. Kendim baliga gidemesem de diger arkadaslarin balik maceralarini, resim ve videolarini izlemek oldukca eglenceli :) Ayrica forumun dogayi koruma temasi da cok yerinde olmus, tebrik ediyorum emegi gecenleri. Fazla katkida bulunamayabilirim, cunku Ingiltere'nin bulanik sularinda avlanmak - Ege'nin mavi sularindan sonra - hic cazip gelmiyor, ama tum arkadaslara rastgelsin diyorum. Sevgiler, Mehmet -------- 42 / Izmir-Ingiltere |
Mehmet Bey, aramıza hoşgeldiniz; uzaklardan hoş sohbetimize katkıda bulunacağınızdan eminiz.
Paylaşımdan keyif almanızı umarım Sevgi ve Işıkla Kalın |
mehmet bey aramıza hoşgeldiniz, katılımcı olmanız dileğiyle. rastgele.
|
Hoş geldiniz mehmet bey amca bende bu forumun yenilerindenim maa sizden eskiyim forum da iyi vakit geçiririsiniz inşallah saygılarımla
|
Mehmet Bey ,keyifli paylaşımlar dilerim.
hoşgeldiniz. |
Saolun ama bana kisaca Mehmet diyebilirsiniz :D
Sevgiyle kalin.. |
aramıza hoşgeldiniz ingilteredede balığa çıkıyormusunuz oralarda hangi balıklar var bizimle paylaşırsanız seviniriz rastgele
|
ewet eşrefa bi çok güzel bi konuyadeğindi bunlardan bize bahsederseniz seviniriz
|
Selam Mehmet, aramıza hoşgeldin, ben de İzmir Karşıyaka'dan Süleyman, ben eski telsizcilerdenim Urla Çeşmealtında "Çeşmealtı İstanbullu" kodu ile çıkan bir Şeref isimli arkadışımız da vardı, inşaat işleriyle uğraşıyordu. Herhalde onu tanıyorsundur.
Paylaşımlarını bekliyoruz.Rasgele. |
Ingiltere'de hic baliga cikmadim. Ama yakinimizda bir kac (suni) gol var, orada avlananlari gordum. Sanirim sazan tutuyorlar cogunlukla - tatli su baliklarini pek tanimiyorum dogrusu. Bir de "pike" denen bir balik var, bu daha cok nehirlerde bulunuyor (goruntusu de sazana gore daha guzel).
Buradaki balik avciliginin bize en "ters" :) gelen yonu geleneksel olarak baligin canli tutulup avin sonunda geri birakilmasi (ne boyda olursa olsun). Genelde nehir ve gollerin cok temiz olmamasi, cevre koruma, baliklarin lezzetsizligi ;) etki ediyor olabilir. Forumda diger arkadaslarin resimlerinde gordugum cipuralari geri birakmak cok yazik olurdu dogrusu. :D Deniz balikciligi (TV'de belgesellerden gordugum kadariyla) daha cok mezgit ustune sanirim. Yalniz bir arkadas Ingiltere'nin guneyinde iri levrekler (sea bass) yakaladigini soylemisti. |
Saat 00:23. |