RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI

RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI (http://www.rastgelsin.org/forum.php)
-   Tanışma (http://www.rastgelsin.org/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Selamlar. (http://www.rastgelsin.org/showthread.php?t=8483)

Berkayya 02-12-2010 23:58

Selamlar.

Merhabalar, sitenizi ilgiyle takip ediyorum.

Herkese selamlar.

Necati ARAT 03-12-2010 08:32

Berkay aramıza hoş geldin..
Keyifli ve kalıcı paylaşımlar dilerim..

Berkayya 03-12-2010 12:17

Merhaba Necati Bey, nazik karşılamanız için teşekkürler.
Bu haftasonu Allah nasip ederse arkadaşlarla tekneyle biraz açılacağız. Paylaşabileceğim konular olursa yazmaya gayret edeceğim. Forumu elimden geldiğince okuyorum ve sormaya bile gerek kalmadan biraz forumu kurcalamayla forum bilmediğim konularda bana yardımcı oldu. Bir çok konudan güzel makaleler yayınlanabilir hatta. Her arkadaşın emeğine sağlık.

Hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla.

Necati ARAT 03-12-2010 12:34

Alıntı:

Berkayya tafarından gönderildi (Mesaj 96890)
Merhaba Necati Bey, nazik karşılamanız için teşekkürler.
Bu haftasonu Allah nasip ederse arkadaşlarla tekneyle biraz açılacağız. Paylaşabileceğim konular olursa yazmaya gayret edeceğim. Forumu elimden geldiğince okuyorum ve sormaya bile gerek kalmadan biraz forumu kurcalamayla forum bilmediğim konularda bana yardımcı oldu. Bir çok konudan güzel makaleler yayınlanabilir hatta. Her arkadaşın emeğine sağlık.

Hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla.

Berkay size şimdiden kazasız, belasız ve bol balıklı bir av dilerim..
Av raporunu bekliyeceğiz..

Rastgelsin..

Kamil ESEN 03-12-2010 14:00

Berkay bey,aramıza hoş geldiniz.. Keyifli paylaşımlar dilerim..Rastgelsin..

kaptankarabulut 03-12-2010 15:16

Berkay kardeşim aramıza hoş geldin. Kalıcı ve keyifli paylaşımların olsun....

Yağız DEMİR 04-12-2010 19:37

Alıntı:

Berkayya tafarından gönderildi (Mesaj 96881)
Merhabalar, sitenizi ilgiyle takip ediyorum.

Herkese selamlar.

berkay kardes aramıza hosgeldın keyıflı paylasımlar dılerım

EAKSOY 05-12-2010 00:03

Aramıza hoşgeldiniz iyi vakit geçirmeniz dileğiyle...

Tuncay GÜNAY 05-12-2010 08:12

berkay kardeşim aramıza hoşgeldiniz. keyifli paylaşımlar dilerim.

Berkayya 07-12-2010 15:26

Öncelikle hoşgeldin diyen herkese teşekkürler.

Av raporuna gelirsem, Pazar günü sığacıktan açıldık. Poseidon'da kuzeye doğruyken güneye doğru rüzgarın o gün yön değiştirdiğini görmüştük. Belki de bu sebeple pek av yakalayamadık. Biraz gopez, mercan, bir kalamar yakaladık. Aslında ilk yerimiz olan Demircili'nin güney batısındaki noktamız fena işaretler vermiyordu ama daha sonra önce batığın olduğu söylenen yere gittik ancak deniz oldukça hareketliydi o yüzden başka yere gittik ve orda da pek birşey yoktu. Sanırım ilk yerimizde kalsaydık daha farklı olabilirdi.

Yalnız enteresan jeolojik yapısal özellikler gördüm. Bizim çıktığımız bölgede muhtemelen kireçtaşı, marn ve şeyller vardı. Gezi boyunca tabaka düzlemleri de ilgi çekiciydi. Faylar, kırıklar, senklinal kıvrımlar, alüvyonel yelpazeler. Öyle ki Sığacık'ın güneyinde yer alan sanırım Güneşsoy sitesindeki en uçtaki büyük evin yüzlek veren fayın tam üstünde olması enterasandı tabi. Ben sadece Bornova Karmaşığı'na ait filiş içinde toprak yada karbonatın kütleler halinde uslu uslu duruyor diye bekliyordum Sığacık taraflarını, tabakalanmaların ve fayların bu kadar net yüzlek vereceğini düşünmemiştim. Böyle farklı yapıları görünce de fotoğraf makinamı unuttuğum için kendime kızdım. O taraflara özellikle jeoloji veya inşaat mühendisliği öğrencilerine oldukça ilgilerini çekebilecek bir tekne turu düzenlenebilir. Denizde de termal çıkışlarının olduğunu söylemişti bir arkadaş. Öğrenciliğimde biz harita kampını Gümüldür yöresinde yapmıştık. Çalışma sahamızda bir sürü kaplıca da vardı zaten. Aslında Ege de o kadar fay varken termal enerjiyi daha etkin kullanmak gerekir bu da ayrı bir konu.

Özetlersem gene de keyif almaya çalıştık arkadaşlarla, pek av çıkmasa da güzel bir gezi oldu.

Saat 19:05.