Alıntı:
BARBADOS tafarından gönderildi
selam arkadaşlar çipura en sevdiğim balıktır ama yakalamak nasip olmadı kipa'dan alıp yiyiyoruz çipura oltasında gezer kurşun ve fırdöndüden sonra bedene bir ilave daha yapsak verim artar mı gezer kurşundan önce bi fırdöndğ daha takılabilir mi yem olarak boru kurdu sardalya yeter mi? Çeşmealtı yada güzelbahçeden kıyıdan atıcam ne dersiniz?
|
Bedende iki iğne kullanılabilir ama bunun çok büyük bir artısı olacağını sanmıyorum. Özellikle mamun gibi hareketli yemler kullanılacaksa tek iğneyi tercih etmeniz yemin hareketini kolaylaştıracaktır.
Gezer kurşunun öncesine de stoper olarak fırdöndü eklemesi yapılabilir, fakat iki fırdöndü arasındaki mesafeyi iyi tayin etmek gerekir. Balık oltayı ağzına aldığında onu huylandırmadan yutmasını sağlamak amaçtır. Bu nedenle ikinci fırdöndü kullanmamak daha sağlıklı olabilir. Ama yapılamaz da demiyorum.
Yem olarak benim tercihim canlı mamun ya da sardalya olurdu. Boru kurdu da iş yapar ama ben ısınamadım bir türlü o yeme

.
Rastgelsin...