Alıntı:
jeosee tafarından gönderildi
İrfan abi çok güzel bir gün olmuş eline sağlık.
Bu arada teknene bayıldım abi. Bu aralar bizde İstanbulda aynen bu tarz bir alet almayı planlıyoruz. Ancak avlanma bölgemiz genellikle Boğaz olacağı için birtakım teredütlerim oluşuyor. Boğaz akıntısının kuvvetli olması, Geçen büyük gemilerin ve rüzgarlı havaların oluşturduğu dalgalar tekneyi ne ölçüde etkiler bilemiyorum. Fiber olduğu için fazlası ile sallanma olur diye düşünüyorum. Ancak ağaç veya saç malzemeye görede bakımının ve naklinin kolay olması bu tip bir cihazı cazip hale getiriyor. Sen ne tavsiye edersin İfran abi, bir iki satır yorum yapabilirmisin?
|
Alıntı:
kupes tafarından gönderildi
İzin verirseniz cevaplayayım: Büyük gemilerin dalgaları genelde denizi şişirir kayığı havaya yükseltip indirir ve bu kayığı küçükte olsa pek etkilemez. Ancak rüzgarın oluşturduğu dalgalar sizi epey bir rahatsız eder. Fındık kabuğu gibi sallanırsınız sarhoş gibi olursunuz. Sağlam bir mideniz ve beliniz var ise alın derim ben.  Şunuda unutmamalı ki küçük ve hafif kayığın alabora riski de fazla olur. Çok dikkatli olunmalı ve durgun havaları tercih etmelisiniz.
|
Ahmet kardeşim ilgi ve alakana teşekkürler.tekne meselesine gelince Faruk kardeşimin yorumuna katılıyorum. yazdıklarının hepsi aynen doğrudur.dalgalar başladımı çok dikkatli olmak lazım,kesinlikle can yeleksiz denize açılmamak gerekir kal sağlıcakla..