Yalnız Mesajı Göster
Eski 04-12-2011, 20:51   #30
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.
 
Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 30.08.05
Şehir: İzmir...
Mesaj Sayısı: 3.158
Varsayılan

Alıntı:
ustam18 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
işte bu ekiple balığa çıkılır.her ikinize de tebrikler.bu görüntüleri bizlerle paylaştığın için de teşekkürler.Daha irilerini yakalaman dileğimle Rastgele.
O zaman niye gelmiyorsun hala orada bekliyorsun Hayrettin abicim gelde bu ekiple bir balığa çık
Teşekkür ediyorum bir gün beraber olta atabilmek ümidiyle

Alıntı:
parlakay tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Anıl güzel bir paylaşımdı tebrik ve teşekkürlerimle nice güzel avlara.

TOHUM AT BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN
HEDEFİ BULMAYAN MIZRAK UTANSIN
USTADA KALIRSA BU ÖKSÜZ YAPI
ONU SÜRDÜRMEYEN ÇIRAK UTANSIN......
ANLADIN SEN ONU...........
Teşekkür ediyorum abi verdiğin mesajı anlıyorum ama bu balığın asıl olayı meradır her yerde olmaz şu iğne bu olta diye sabaha kadar anlatsam kimse gidip yakalayamacaktır buna inanıyorum.
Güzel bir merada Ergun abinin bana verdiği taktiklerle yakaladık bu balıkları biliyorsun site kurucusu olarak her türlü paylaşımın başlatıcısıyım yani 12 numara mustad paragat iğnesiyle sübye kullanılarak avlandı desem herkes aynı takımları denize sallayıp bu balığı yakalayamayacaktır
Alıntı:
muratdogan tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Anılcım tebrikler kardeşim.
Bu paylaşım gözümüzü , gönlümüzü açtı.
...
Ergun abi seni balıkların diskosuna götürmüş.
İnşallah beraberce daha güzellerini yakalamanız nasip olur.
Selamlar...
Mera benden eğitim Ergun abiden oldu Teşekkür ediyorum darısı başına murat abi.

Alıntı:
Kaya ÖLMEZ tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Merhaba Arkadaşlar;
Dün bu rapordaki meraya gittim. Maltepe Askeri lisesinin Önünün 2/3 KM açığında bir batık. Üstünde 25/30 tekne avlanıyor. )) gemi yolunda kaldığından gemiler bi sağdan bi soldan geçiyor ama kalabalık olduğu için güvenli bir yer. hava yatık olduğu için tekneler genelde birbirine bağlı veya akışta avlanıyorlardı. 15 civarında balıgın tutulduğuna tanık oldum.(bizim tekne de boş çekenlerdendi,)) avlayabilenler genelde profesyonel balıkçılardı) büyük olan 2/3 parça 10/12 kg civarındaydı. Yem olarak kalamar, sübye ve karides kullanılıyordu. gezer kurşunlu tek iğneli takım kullanılıyordu, kurşunu yerden bir kulaç yukarda apikoda bekleyerek avlanılıyordu.(fırdöndü iğne arası 50 cm misina beden 0,70 ile 0,90 arasında kalınlıkta)Mera tahmin edileceği gibi bir batık o nedenle çapa takma sorumu var taılmış çapalara da olta takma (( derinlik 44 metre ama batığın üstü 34 metre bu nedenle 50 metrelik 3/4 takım hazır bulunmalı, bol miktarda da iğne ve kurşun. yemi iğneyi saklayacak (ucu açık) biçimde takıyorduk. (Granyozun vuruşu yakalayanların anlattığına göre ısparoz vuruşuna benziyormuş vuruş sırasında tasmalamak gerkiyormuş.) ilk denememde balığa ve meraya ilişkin öğrendiklerim bu kadar. Herkese rastgelsin..
Kaya abicim anlattıkların için teşekkür ederim. Anlattıklarının hemen hemen hepsi doğru ama önemli olan hissedebilmek ilk denemesinde yakalayabilenlerde var bu balığı
Yanına bi usta alıp gitmeni tavsiye ederim
__________________
0 Rh (+)
ANIL ÜNALAN
EŞREFPAŞA/İZMİR
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla