Yalnız Mesajı Göster
Eski 09-03-2012, 19:57   #2
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Alıntı:
fresenius tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar 4.50 10 beygir içten takma diesel fiber bir tekne aldım.kısmetse haftaya seferihisar akarcadan suya indircem.sürekli orda suda kalacak.Acaba o civarda balık en çok nerelerde çıkar.söyliyebilirmisiniz?
2-balık bulucuların faydası varmıdır.hangi modeli alabilirim?
3-akarca civarında tekneni güvenli bağlı kalabileceği bir yer varmı?benim bildiğim jandarmanın yanı var!
4-konu ile ilgisi yok ama teknenin altına normal antipas boya sürüp suya indirmeyi planlıyorum.bir sakıncası olurmu?antipas kuruduktan sonramı suya indirilmeli?

not:tekne olayına ilk kez giriyorum!)
Merhabalar.
Balık bulucunun avlanacağınız derinliğin ve avlanacağınız meranın dip yüzeyini tanımanız hakkında faydası olur. Bende Garmin 421C var navigasyon özelliklerinin de çok fazla faydasını görüyorum.. Sisli havalarda dönüşte rotamdan şaşıp ne mazot israfı ne de risk yaşıyorum.
Teknenin suda kalan kısmı için antipas yanlış tercih çünkü denizde sürekli kalan tekneniz yosun, kepez ve dragana tutacaktır bunlarda belli bi süre sonra teknenizin su üzerindeki sürtünmesini fazlalaştırıp ilk zamanlarınızda kathedtiğiniz hızı tamamıyla etkileyecektir. Bunun için zehirli boya dediğimiz boyadan alıp teknenin zeminine uygulamanız gerekmektedir bunlar deniz suyundan dolayı oluşacak zararlıları engelleyecektir
Saygılarımla.
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla