Yalnız Mesajı Göster
Eski 13-05-2012, 20:29   #4
nizamarslan
Oltacı

Üstad sadece bir tepki değil. Organize olmak lazım. Her ilde her bir balıkçı bir araya gelmeli avlak alanını korumalı. Sende biliyorsun bu gönül işi. Hiç birimizin ticaretle işi yok. Canım Balıkları 3 kuruşa alıp 5 kuruşa satıyorlar. Evet tepkim var ama. Sadece tepki değil. Kayseri olarak çok geç kaldık bu hususta. Geçen hafta mesela. Alabalık ve Levreğe gittik adam 150 metre ilerimize ağ sermiş. Arkadaş 3 saat tehlikeli olmasına rağmen ağı çekti paramparça etti. Ağ sahibi çıktı geldi. Buyur sana kavga sebebi. Esasen jandarma jağırmak lazım. Ancak gittiğimiz bölge sapa bir yerdi. Her neyse ağı atan ne halt yediğini bildiğinden ve bizim de sanırım kendimizi tanıtınca statüden haklısınız deyip katliam silahınıda alıp çekip gitti. Sana daha basidini söyleyimmi; Adam teknesine özel düzenek yapmış sanırsın Karadenizde avlanıyor. Evet tepkim var. Düşünsene her hafta sonu 500 kişi (en az) balığa gidiyor. Simalar tanıdık ama bir merhabamız bile yok. Rastgelsin sitesi gibi (bu site bile şart değil) sitelere üye olmalı kendimizi geliştirmeliyiz. Daha organize olmalıyız. Sayımız az değilki. Bnim üç çocuğum var. Aradan 10 yıl geçtikten sonra. Eskiden babamla burda avlanırdık o zamanlar buralar güzeldi balık vardı temizdi ailemizle gelirdikkk demesini istemiyorum. Yada senin çocuğunun yada birbaşkasının çocuğunun demesini istemiyorum Onlarda yaşasın. Abicim ülkemiz CENNET sahip çıkmak istiyorum çıkalım istiyorum...Hakkını helal et.
nizamarslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla