Yalnız Mesajı Göster
Eski 26-05-2012, 19:16   #3
Baba Yalçın
Profesyonel Balıkçı
 
Baba Yalçın kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 16.03.12
Mesaj Sayısı: 1.022
Varsayılan

Alıntı:
drasty41_41 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bende takım hakkında bilgi vereceksiniz sanmıştım
İlahi Recep'çim sen istedinde biz vermedikmi. Çok kolay el oltasından sonra 180--200gr.'lık kıstırma (sosis, kıstırma kurşun serbest gezinecek, misina içinden geçecek, kurşun kıstırmanın çapağını iyicene alacaksınki misinaya zarar vermesin) sonra iri bir fırdöndü. Fırdöndüden sonra 2.5 kulaç köstek ve iğne (köstek 0.80---el oltası 100'lük) hepsi bu. İğneyi sorarsan bakar sonra yazarım (Beyaz çapraz yanağı geniş delikli arkası çift tırtırlı dersem anlarsın herhalde) ya da kafana göre.

Denize saldığının haricinde 25-30 kulaç karada kaloma olması lazım. Yemi açığa dalan birisi erişte aralarındaki kumluk alana dalarak görerek bırakırsa daha iyi olur.

Burun gibi az akıntılı ya da balığın yanlayacağını bildiğiniz yerlere bırakırsanız daha iyi olur. Kalan misinayı sota bir yere istif edeceksinki çapariz olup bir yerlere takılmasın. Eğer takımın başında durmayacaksan, kayalık ya da herneyse sağlam bir yere bir ipten kasa yaparak denize bıraktığından artan misinanın sonunu kasa yaptığın ipe bağlayıp sağlamlaştırki takımın sonunu balık kaloma istediğinde koparmasın. Birde etrafta misinanın takılacağı yada kesip zedeleyecek şeyler olmamalı.

Denizin sıfır kısmınada 2.5--3 mt.'lik kamış dikip bunun dibini sağlamlaştırp en üst kısmınada misinayı iliştirirsiniz. Ama öyle yapınki balık yeme gelip yol istediğinde temiz bir yere istif ettiğiniz kalomayı rahat alıp gidebilsin. Bırakma oltayı bıraktınız yanında durmayacaksanız yazdıklarım kafi ama öyle bir durum varki oltayı bırakıp kamış diktiğiniz yere diyelim 500-600mt. uzakta bir yerde oturuyorsunuz kamışı belki görebilirsiniz (yani oltayı bulunduğunuz yerden gözle kesiceksiniz) yada tam seçemiyorsanız kamışın üst kısmına uzaktan göreceğiniz bir naylon poşet ya da herhangi bir bez bağlarsınız. Balık geldiğinde kamış dikmi duruyor yoksa balık kamışı yatırmışmı olduğunuz yerden anlamış olursunuz.

Mevsim Eylül, Ekim. Yeme gelince ahtapotun güzelce derisini yüzüp bembeyaz sakız gibi kollarını bütünce çıkarıp ayıkladıktan sonra. Hepsini ayrı ayrı küçük torbaya koyup hangi gün gidecekseniz. Yetecek kadarını alın diğerlerini buzluktan çıkarmayın. Balığa gideceğiniz zamanda oltayı bırakacağınız mıntıkaya gelinceye kadar yemin buzu çözülecek şekilde ayarlayıp ona göre önceden çıkarırsınız.

Her şey tamamsada yemi iğneden geçireceksin güzelce ama delikli kısım ve en sivri ucu dahil nokta kadar bile iğnenin hiç bir yeri gözükmeyecek. Erişte arasında öbek kumluk alanda sakızlı lokum gibi yemi görsün bak ne yapıyor. Yeterki yakınından bir geçsin. Karada misinayı zedeleyecek, kesicek etrafında hiç bir şey olmamasına dikkat edin.


Bir konuda yepyeni iğneyi kutusundan çıkardınız oltaya bağlamadan önce parmağınızın en nasırlaşmış yerine iğnenin en sivri ucunu batırmayı deneyin öylesine batmayacak değdiğinde girecek kadar sivri olmalı. Yepyeni iğneler bazen hep ucu pat oluyor onun için yanında 80 lik zımpara (az parça) bir de en küçüğünden bir demir eğesi bulundurunki. İğnenin sivri ucu acayip batıcı olmalı değdiği anda işi bitmeli. Hepsi bu kadarcık. Rastgelsin. Saygılar.
__________________
Baba Yalçın

Bu mesaj en son " 26-05-2012 " tarihinde saat 19:23 itibariyle Baba Yalçın tarafından düzenlenmiştir....
Baba Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla