Yalnız Mesajı Göster
Eski 30-05-2012, 07:52   #6
Ahmet TARİH
Moderator
 
Ahmet TARİH kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.04.10
Şehir: İstanbul - 1.Levent
Yaş: 50
Mesaj Sayısı: 641
Varsayılan

Yalçın abi açıklamaların için çok teşekkür ederim.
Geçtiğimiz av döneminde boğazda kendi sandalı ile amatör olarak av yapan bir abimizin çinekop yakalayan ticariler için şöyle bir açıklaması olmuştu.
"Bu balık milli servettir. Bu sularda kısıtlı zamanda bulunup ayrılmakta yani göç etmektedir. Bulunduğu süre içerisinde bunu biz avlayıp kendi ekonomimize kazandıramaz isek egeden çıktıktan sonra yunanı italyanı vb. si bunu acımadan yakalayacak ve kendi ekonomisine dahil edecek"
Bu açıklamayı bende buradan paylaştığımda birçok kişi bu ülkelerin kesinlikle böyle bir uygulamada bulunmayacağını, bizimkilerin kendilerine alt yapı hazırlamak için bunları söylediğini, AB ülkelerinin avcılık konusunda çok disiplinli olduğunu vb. yazmışlar ve savunmuşlardı.
Benim kastım konunun bu yönü hakkında tartışmaktı. Yoksa balığın yaprakken avlanmasının yasal olmasını savunmak falan değil. Gerçektende bizim balıkçımız bu çinekopu yakalamaz da göç etmesine izin verir ise bunu diğer ülkeler acımasızca katlediyormu idi.
Cevabı sanıyorum senden aldık. Kocaman bir EVET.
O zaman bu mavi yasalar seninde dediğin gibi evrensel olarak hazırlanmalı. Yukarı daireden bizim eve sürekli pis su akıyor ise biz evi ne kadar temizlesek çare değil. Belki günü kurtarmış oluruz. Köklü çözüm gerekiyor yani.
__________________
Ahmet TARİH
İSTANBUL/1973
A Rh+
Ahmet TARİH Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla