Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-09-2012, 22:07   #2
ustam18
Kaptan

ustam18 kullanıcısının avatarı

Değerli kardeşim Hürkan:
Yazını baştan sona okudum bir daha okudum.sadece kendi fikirlerimi beyan etmek isterim.
ücretlendirilmiş özel avlakları işletme işini senin benim gibi amatör avcılığa gönül vermişlere verilmez,bu işi sadece kazanç amacı güden balığın -B- sini bilmeyen ama PARA yı çok iyibilen zengin tayfasına verirler.5-10-20 yıl ne kadarsa o süre sonunda da avlakta kurbağa bile bulamazsın.Avlanmanın yasak olduğu geçen sezonda Çorum Obruk barajında ağla balık yakalayan bir şahısla görüşmemde haftada 2,5 -3 bin liralık balık yakaladığını Ankara haline verdiğini ,aylığının 10bin liraya geldiğini,kolluk kuvvetlerini gördüğünü onlarında göz yumduğunu..... anlattı.böyle yerleri özelleştirsen ne seni ne beni oraya hiç sokmazlar, adamların satacağı balığı yakalatmazlar.
Çankırı Orta ilçesi ile Ankara Kızılcahamam sınırında Güldürcek barajı var.Barajın bir tarafı Ankaraya bir tarafı Çankırıya ait.Barajın etrafındaki 2 köy kooparatif kurup balığı sahiplenmişler.olta atmana bile izin vermiyorlar.ama yumurta zamanı yasak masak takmıyor ağ ile balık yakalayıp pazarlarda satıyorlar.15 yıl öncesi kıyıdan elle tutuyorduk 8-10kğ lık sazanları.Şimdi araki bulasın.
Örnekleri daha çoğaltabilirim.
Amatör olta balıkcısı olarak senin benim koruduğum kadar korunmayacağına "altın yumurtlayan tavuğun"çabucak kesilip karnındaki yumurtalara göz dikileceğine eminim.
Bak denizlerimizdeki balıkcılar nasıl ayaklandı derinlik limiti konuldu diye.kıyıya daha yakın avlanıp balığın kökünü 3-5 günde kurutup desteleri ceplerine koysalardı ne güzel olacaktı.bu limitlere uyulacağını da ummuyorum.yarın "açız öldük bittik" der ağlarlar devlet de izin verir.

""dert çok derman yok"" yokmu? var var ama önce insanımızın içindeki kolluk kuvvetinin uyanması lazım.Hak kerim elbet bir gün uyanır uyanır ama ne iç sularımızda nede denizlerimizde balık kalır.İNŞALLAH BEN YANLIŞ DÜŞÜNÜYORUMDUR.

Avların bereketli olsun.Rastgele.
O Rh +
ÇANKIRI
ustam18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla