Biri Karaburun'mu dedi....
Sevgili Hocam Karaburun hakkındaki yazını okudum.Sizin ve merak edecek diğer arkadaşların biligisine sunulmak üzere şu adresi veriyorum.İlgilenen arkadaşlar inceleyebilirler.''cemliman.sitemynet.com''
Bu internet adresinin yaratıcısı İzmir/Karaburun beldesi Mordoğan ilçesi belediyesinde yazı işleri müdürü olan Sevgili Cem LİMAN BEY'in oluşturduğu site.
Yolunun fazla düzgün olmaması nedeniyle hala pek fazla gelişmemiş ve tabiki bundan dolayı da doğası ve tabiatı da temiz ve harika kalabilmiş bir yöremiz.
Balık husununda dediklerine katılıyorum.Bundan 10 sene öncesindeki bereket ve bolluk artık yok.Oradan kıyıdan tuttuğum Levrek ve sargozları ve mırmırları
hiç bir zaman hiç bir yerde bulamıyorum.
Bundan yıllar önce Karadenizde Hamsi azalmaya başlayınca dev Hamsi tekneleri
Türkiye'nin her yerine dağıldığı gibi Ege'ye geldi.İşte balık neslinin azalmaya başladığı tarihin başlangıcı bana göre bu tarih oldu.Deniz memleketi olan İzmir'de kaya barbununun kilosu 80 ytl ve mırmırın kilosu 50 ytl olmuşsa bunun nedeni acımasız ve bilinçsiz avcılıktır.Balığa yaşama ve bir kez daha üreyip çoğalma hakkı verilmediği sürece durum daha da kötüye gideceği açıktır.
|