Yalnız Mesajı Göster
Eski 18-10-2006, 08:32   #6
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

İshak Abi yatırımcıların durumu ve balık fiyatları konusunda vermiş olduğun örnekler geçerlidir kabul ediyorum. Fakat ben de sana şöyle bir örnek vermek istiyorum:

Arasıra Discovery Channel adlı belgesel kanalında "Dünyanın En Tehlikeli İşleri" adlı bir belgesel yayınlanır. Bunlarda bir tanesinin konusu da Avustralya açıklarına yanlış hatırlamıyorsam orkinos sürülerini yakalayıp yetiştiricilik için kafeslere alma işiydi. Bu adamlar en azgın fırtınalarda iki kocaman (tanesi belki bizim çiftlik kafeslerinin 4-5 katı büyüklükte) balık kafesini geminin arkasına bağlayıp içinde balıklarla birlikte millerce çekip çiftliklere getiriyordu. Yolda ağı yırtan köpek balıklarını "öldürmeden" ağdan çıkarıp ağı dikme işleri falan yapıyorlardı. Ve bu adamlar da bu kadar masrafa rağmen o işten para kazanıyordu. Hem de bizim çiftlik sahiplerinin katlandığı riskten çok daha fazlasına katlanarak!

Kimse kusura bakmasın ama ucuz balık yemek adına doğanın dengeleriyle oynadığımız sürece bunun intikamı çok daha acı olacaktır, unutmayalım.

Balık çiftlikleri benim görüşüme göre de önemlidir. Fakat teknolojileri ve denetimleri doğaya en az zararı verecek şekilde düzenlenmelidir...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla