Onur şunu hemen belirteyim fiber kamış karbon kamıştan daha sağlam olur,karbon kamışların seçilmelerinin yegane nedenlerinden biri daha hafif olmaları dikkat edersen büyük balık yani tekneden marlin yada benzeri balıkları tutmak için kullanılan kamışlar fiber yada karbon karışımlı fiberden imal edilir,çelik sargılı kamışlardan elini çek bunlar genellikle son zamanlarda türkiyede piyasaya sürülmüş aslında ucuz ama piyasada pahalı satılan D.A.M in kamışları,şunuda yazayım hem ucuz hemde kaliteli bir kamışı türkiyede nereden bulacağını bilmiyorum işin gerçeği bu,ben almanyada yaşadığım için buradan bir kaç kamış markası önerebilirim,sportex kamışları dünyaca ünlü kamışlardır hem kaliteli hemde pahalıdır bu kamışlar,shimano,daiwa,balzer,spro ve dam iyi kamış üretiyorlar sana ben şöyle bir kamış önereyim bir kere iki yada üç parçalı olsun alacağın kamış yani teleskopik olmasın,atarı 50-150 gr olsun boyu 3-3.6m olsun bu kamışla her türlü balık avlayabilirsin karadan,markası ve fiyatını sen kendine göre ayarlarsın artık.
|