Konu: Alabalık
Yalnız Mesajı Göster
Eski 07-12-2006, 11:55   #17
igmsva
Kaptan
 
igmsva kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 19.11.06
Şehir: izmir
Yaş: 58
Mesaj Sayısı: 897
Varsayılan

Alıntı:
balıkçısofi tafarından gönderildi
ilker abi sende bu tarif bulunurmu?valla sana zahmet olmazsa bildiğin kadarıyla bana bu tarifi verirmisin?seneye köye gidince inşallah tutarsam bu tarifide uygularım.
muratcığım; karnı yarılmış temizlenmiş alabalığı hafif içini ve dışını tuzlayıp birazda karabiber serpip beklemeye alıyorsun. bu ara tuzsuz badem (içine ne kadar koyacaksan) suya konulup bekletiliyor şissin diye. bunlar beklerken sende kullanacağın miktar kadar haşlanmış mantarı ince ince dilimliyorsun. birazda rendelenmiş kaşar hazırla.beklemiş ve şişmiş bademlerin kabuklarını soy ve elinle hafif sıkarak bademleri kırmadan ek yerlerinden ikiye ayır.
hafif yağlanmış kiremite balığı yerleştir. içine önce kaşarı,mantarı ve bademleri koy.balığın üzerinede cok hafif kaşar serp ve üzerine bir kaçtanede badem at. kiremite renk versin diye dörde bölünmüş domatesleri dağat bir iki dilim sivri biber de ilave et. yine görünümün güzel olması için çok ince dilimlenmiş bir iki parça limon koy. tam ortayada bir yaprak defne ve birmiktar tereyağı koydunmu tamamdır. doğru fırına......afiyet olsun kardeşim.
__________________

ilker GÜMÜŞOVA
İZMİR 1966
A Rh(+) pozitif
igmsva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla