Alıntı:
TheLeade tafarından gönderildi
Ama hangi sebep Bebelere kıymaya sebep olabilir. Hangi mantık (tabii ki mantık aranmaz ama) bu sa'bilere zarar vermeye itebilir insanı.
.
|
bu soruları ne güzel sordunuz... keşke yukarıda bahsettiğim gibi bu sorulara yanıt bulunabilse...
ben konu hakkında yazarken ne suçun şekli nede sebebi açısından herhengi bi bildirimde bulunmadım...işlenilen suçların bi çok farklı sebepleri olabilirir...örneğin; siz hırsızlık sebebi olarak ekonomik koşulların kötülüğünü göstermişsiniz doğrudur ama buna ek olarak- kleptomani ruhsal bi hastalıktır...ve sebebi hiç bir ekonomik yaşam modeli değildir...ve genelde çocukluk dönemlerinde yaşanan aile yapısıyla bu hastalığın temelleri atılır...bu örneği daha bariz görünebilmesi için verdim...hırsızlığın yeme alışkanlığından tutun kıskançlık ve tiryakiliğe kadar dayanan bi çok sebebide vardır...daha sonra baskı altında bile hırsızlık yapılabilir...
çocuk ihmal ve istismarınında sebepleri vardır...bu konuda da hayli yol alınmıştır... şimdi bi çocuğun doğduğu anda onun gelecekte nasıl bi ruhsal yapıyla yaşayacağını kestirebilmek mümkünmüdür sizce...bence değil...öyleyse insanların yaşamına yaşadığı şartların doğrudan etken olduğu gerçeğini hiç kimse göz ardı edemez...yukarıda sorduğunuz sorular işin özüne inmenin ilk adımlarıdır...
suçu görüp bildirmemek suçtur...ve benim bakış açıma göre suçu görüpte ilgili yerlere bildirmeyen de kısmen şuç ortağıdır...suç oluşturacak etkenleri önceden görüp bu suçun önlenmesi için sadece "bu suçu işlersen ceza alırsın" diyenler de suç ortağıdır...
kısaca konuya uygun bi ata sözü vardır " ne ekersen o nu biçersin..."...ha bu arada gereken önlemler alınınca bu suç işlenmeyecek anlamı çıkartılmamalıdır...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]