Yalnız Mesajı Göster
Eski 10-12-2006, 21:36   #67
balıkcı
Kaptan

balıkcı kullanıcısının avatarı

Alıntı:
katiti tafarından gönderildi
Selim Abi sağol, balık çekme konusuna aynen katılıyorum, TC değeri aksiyon ile ilgili anladığım kadarıyla, yoksa kamışın esnekliği ve toplam çekeri çok daha yüksek oluyor...
Mert benim başımdan geçen bir olayı anlatayım sizlere,ben bir sazan kamışı almıştım kamış 2.5 Ibs atarlı tabi o zamanlar bende anlamıyorum Ibs ağırlığından takarım kamışa 100 gr lık kurşunu atmaya çalışıyorum ama kamış istediğim gibi atmıyor yada atamıyorum,yanımdaki arkadaşında bilgisi yok bu konuda tabi ertesi gün aldım soluğu benim malzemecide durumu anlattım malzemeci güldü ,,iyiki kamışı kırmamışsın dedi,,sorunu bana açıkladı senin almış olduğun kamış 2.5 Ibs yani 75gr atarlı dedi ve ekledi bundan sonra üzerinde Ibs yazan bir kamış alırsan ortalama 1 Ibs 30 gr eder diye telkinde bulundu,o zamanlardan aklımda kalmıştı 1 Ibs in 30 gırama eşit olduğu,tabiki sonradan mecbualardan ve kamış yapımı adlı kitaptan okuyarak öğrendim sizlerin sayesinde yoksa bende açıp ilgilenmemiştim bu konu ile,çünkü malzemeciden öğrenmiştim 1 Ibs in 30 gr ettiğini,son olarak şunu söylemek istiyorum hangi kamış olursa olsun kamışın üzerinde yazan gerçek atarından %20 daha az ağırlık takıp atarsak daha iyi verim alırız kamışlardan,denemek serbest.
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla