arkadaşlar bu ölçüler konusunda geçen hafta içerisin de epey bi araştırmalar yaptık...yeni şeyler öğrendik...
benim bulduklarım içerisinde de enteresan şeyler var...
pound = librea = libre = lb (LB) = lbs (LBS)
(parantez içerisin de büyük harfle yazdım ki kullanılan harfler net olarak belli olsun)
yazdığım ağırlık ölçülerinin hepsi birbirine eşit ölçülerdir...kullanılan birim "libre" dir... lb - lbs onun kısaltmalarıdır... kimi yerde lb kimi yerde lbs olarak kullanılır... lbs basitce lb nin çoğul hali lb(s) olarak kullanılmaktaymış (ingilizce yazım kuralı)... yani lb ve lbs farklı birimler değilmiş...
ancak selim abi yazımında "Ibs" olarak kullanmış... kullanılan harf "l (L)" harfi değil... burada ya yanlış bi yazım sözkonusu ya da Ibs farklı bi birimdir...bu birim testkurve denen eğilme testinin bi birimimidir...
selim abiden sonra testkurve konusunu bende çok merak ettim ve biraz nette dolandım...testkurve (TC - test curve) olarak bi çok bilgi var hatta bazı kamışlarda özellikle bu testin yapıldığı vurgulanıyor...genelde de hep sazan kamışlarında çıktı karşıma...ben de almanca yazılmış bi linke rastladım selim abinin verdiği ölçüler hakkında bilgi veren...ancak orada değerler biraz farklıydı...paylaşmak istedim...
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]