Konu: karides
Yalnız Mesajı Göster
Eski 14-12-2006, 23:12   #16
varior
Kaptan

varior kullanıcısının avatarı

arkadaşlar bu karides konusunda bende biraz konuşacağım mazur görün
ben denize ava gittiğimde, "Doğanın" bahsettiği jumbo veya biraz daha küçük boylarda beyaz renkte karidesi yemlik niyetine balıkçı pazarından alıyorum, eve getirip bi güzel kabuklarını temizliyorum ve 3-4 kat gazete kağıdının üzerine bırakıyorum (gazete kağıdı suyunu emiyor) sonra karidesleri keskin bir bıçakla küçük küçük tike yapıyorum, daha sonra bi güzel kaya tuzu ile tuzluyorum başka bir gazete alıp tuzlanmış karidesleri üstüne serpiştiriyorum, sonra güneşe bırakıp 1-2 saat kurumasını bekliyorum, karidesler takır takır oluyor sonra bunları hava geçirmez bir pet şişede saklıyorum, eğer avdan artmışsa buzdolabının derin dondurucusunda pet şişe içindeki karidesleri poşete koyup saklıyorum.. 2 ay sonra denize gitsem bile bu karidesleri kullanabiliyorum.. karidesler kuruduğunda iğneden asla çıkmıyor, balıkta yutmak için tamamını alıyor, bu yöntemle gittiğim hiçbir avdan daha boş dönmedim.. ayrıca bu yöntem çok ekonomik.. normalde alıp direk kabuklarını soyup attığımız karides iğneden hemen düştüğü için daha çabuk tükeniyor.. biraz kurutulursa 2-3 av yetiyor..
varior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla