Yalnız Mesajı Göster
Eski 14-11-2005, 19:06   #21
star
Çımacı

Varsayılan ramazanda sazan

Herkese merhaba. Ramazanın son günleri malüm orucuz hava soğuk ama içimizde balık dürtüsü varya o bizi durmadan gıdıklıyor tabiki hazırlıkları yaptık ve çıktık yola .Yaklaşık Ankaraya 45 dakika uzaklıkta olan sulamada kullanılan dikili taş barajına vardık. Göle hakim olan bir burun var fakat bir başkası orayı kapmış. Bizde onun sol tarafına birleşik olarak konuşlanıp yaklaşık 15 olta attık. Konuyu özetiyle anlatıyorum.Bir saat falan geçti burundaki adam yaklaşık üç dört kiloluk bir sazan çekti akıllara zarar. Biz gelmeden önceki tuttukları hariç. Tabi bizde tık yok Bir süre sonra bir zil sesi daha çocuklar koştu bizim olta diye heyecanımız doruğa ulaştı(Bu heyecanı yaşayanlar bilir) meğerse o adamın oltalarından biriymiş . Biraz sevindirik biraz kıskançlık oluşu verdi bizde çektiği sazan yaklaşık altı yedi kilo gelir. Daha sonra adamın yemi bitti çocuklar benim yemim bitti ben gidiyorum. Siz oltalarınızı buraya atabilirsiniz dedi . Bizde büyük bir heyecanla oltalarımızı diziverdik oraya . Geçtik ateşin başına başladık beklemeye . Hava kararmak üzere malum soğuk odunumuz bitti.Bizde oltaları topladık ve elimiz boş bir vaziyette döndük Ankaraya .
Günlerdir düşünüyorum oltalarımız ve kullandığımız yem adamınkiyle aynı olmasına rağmen niye yakalayamadık. Ben buna hiçbir anlam veremedim. Bilirsiniz ucunda beş altı iğne olan yaylı dip oltası. Kullandığımız yem ise daha önce yazdığım hamur karışımı ve haşlanmış makarna.
Lütfen bu konuyla ilgili değerli yorum ve fikirlerinizi bekliyorum.
Star/ankara
star Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links