Yalnız Mesajı Göster
Eski 17-01-2007, 23:10   #2
Cullinan
Çımacı
 
Cullinan kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.01.07
Mesaj Sayısı: 54
Varsayılan

Savaş, bu bir yengeç türü. Bu tür "Ok Kuyruklu Yengeç" veya "Nal Yengeci" olarak biliniyor. Aslında bu tür bilim adamlarını da ikiye bölen bir tür. Çoğu bilim adamı bu türün bir Deniz kabuklusu olduğunu savunurken, bir diğer grup bilim adamı ise bu türün yengeç sınıfında bir tür olması gerektiğini ve atalarının örümcekler olduğunu savunuyorlar.

Ayrıca ilginç bir not ise ; bu türün kanının mavi olmasıdır.



Bilim adamları, ‘nal yengeçleri’nde bulunan ve bakterileri ‘garantili şekilde’ öldüren proteini laboratuvar ortamında kopyalamayı başardı. Bu proteinle yapılan antibiyotiklerin mevcut antibiyotiklerden çok daha güçlü olacağı ve 100 milyar bakteriyi 15 dakikada öldürebileceği açıklandı.
Proteinin, ikinci derece yanıklar ve peptik ülserde üreyen bakteriler üzerinde denendiği ve bunları başarıyla öldürdüğü açıklandı. 100 bin ile 1 milyon arasındaki bakteriyle mücadele ancak iki haftalık bir antibiyotik tedavisiyle mümkün olabiliyor.
Nal yengeçlerinin kanlarından elde edilen bu protein, 25 yıldan bu yana tıbbi malzemeler ve ilaçlarda bakteri olup olmadığını test etmek amacıyla kullanılıyordu. Ancak proteinin bakterileri öldürücü gücü yeni keşfedildi.
Buluşa imza atan Singapur Ulusal Üniversitesi profesörlerinden Ho Bow, nal yengeçlerinin mavi kanlarının ürettiği bu proteinin, bakteriyle karşılaştığı anda dış zarına yapışarak açtığı delikten içeri girdiğini ve ardından bakterinin öldüğünü söyledi.


Milliyet Gazetesi'nden alıntı
__________________

Kemal
Bodrum-1975
Cullinan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla