Yalnız Mesajı Göster
Eski 01-02-2007, 09:24   #92
balıkcı
Kaptan

balıkcı kullanıcısının avatarı

Alıntı:
aganta borina borinata tafarından gönderildi
bilgi için teşekkürler selim abi...vallahi mesajları okurken yassı kurşun tavsiye edeyim diye düşünmüştüm...sen daha iyi bi ifadeyle anlatmışsın...

ek olarak... biz burada eskiden seyhan nehrinde akıtmaç (kıyıdan akıntının yukarısına atarak akıntıya kapılan oltayla balık yakalama) yapabilenlere usta balıkçı derdik...eğer akıntıda balık yakalayamıyorsa ne yaparsa yapsın ne kadar balık yakalarsa yakalasın sen ustasın demezdik ...tabi burası tatlı su...ancak denizde de kıyıdan avlanırken akıntıdan faydalanılabilir...akıntının hareketine kapılan takım güzel balıklar getirebilir...ben kıyıdan akıntılı yerlerde kurşunun oturmasından hoşlanmam aksine akıntıyla birlikte gezecek ama suyun üzerinde kalmayacak kurşunlar tercih ederim...

eran...aramıza hoşgeldin...

rastgelsin...
Doğan aslında arkadaş bu kurşunla sarayburnunda,at çek yaparak avlanmak istiyor bunu göz önünde bulundurursak o zaman yassı kurşundan ne kadar verim alırız oda tartışılır,,ama benim anlamadığım bir konu var,bende üsküdardan at çek yaparak balık avlamaya çalışıyordum yaz aylarında izinde olduğum zamanlar ve hiç bir zaman 100 gr kurşundan ağır kullanmadım,akıntıda ne bu anlatılanlar gibi kurşunu alıp götürdü nede başka bir balıkcının oltasına karıştırdı,bu ne akıntıymış böyle anlamadım,,bunu şunun için söylüyorum,türkiyedeki bir akrabamda 100-300 gr atarlı kamış soruyor durmadan,kandillide avlandığını söylüyor çok akıntı varmış hafif kurşun durmuyormuş attıkları yerde,onun içindirki denildiği gibi bir akıntıyı görmeden bende tam bir tavsiyede bulunamayacağım,yazmış olduğum yassı kurşunu direk olarak arkadaşa değilde tüm sularda avlanan balıkcı dostlara ek bilgi olsun diye yazdım,burda av şekline göre uyarlanmış bir çok kurşun şekli mevcut ama türkiyeye hatta istanbula uyarlı çapari için daha bir kurşun icat olmadı demekki çünki istanbuldaki balıkcı dostların çapari yaparak balık avlamaları bence bambaşka bir katagoriye giriyor,düşünsene uzağa atacaksın,kurşun ağır olacak ve bunu at çek olarak yapacaksın,,uzağa atmak istersen kurşun ağır olabilir,,de at çeki nasıl uzun bir müddet yapacağız o bir muama çünki böyle bir sistemle at çek yapmak isteyen,arka arkaya en fazla 10 hadi kuvvetli bir arkadaş 20 kere atsın,,yani balıkavı yarım saat sonra biter,tatlısuda dediğin gibi akıntıda avlanmak zordur ayrıca her balık akıntıda olmaz,buna göre av şekileri oluşturmak gerek.
balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla