Alıntı:
Uzm.Dr.Rastgele tafarından gönderildi
Erdal'ım senin bildiğinin aksine,hava ne kadar soğuk olursa;levrek o kadar kıyılar.Her zaman levreği buz gibi havada gece poyraz da almışımdır....Kıyıya doğru köpüre köpüre gelen dalgalar içinde bu balık ''Karnı taşa deyecek kadar'' kıyıya yanaşır....Hava sakinleşmeye başlayıncada süratle kıyıdan uzaklaşır.Kıyıdan levrek almak için olmaz ise olmaz koşullardan ;
1-Sert poyraz olacak..
2-Hava soğuk olacak...
3-Karanlık gece ortamı olacak.....
4-Suda mutlaka size doğru köpürerek gelen 3 dalga olacak....
Ben geçmiş senelerde, ekim ayı bittikden sonra asla gündüz kıyıdan balığa gitmemişimdir.Çupra işini hava ısınıncaya kadar unutur ve işi levreğe çevirirdik.
Kasım-aralık-ocak-şubat aylarında yukarıda bahsettiğim şartlar içinde yemli olta ile kıyıdan çok levrek almışlığım vardır.
|
ishak abi valla ne diyeyim sağol... Keşke bu mevzu evvelce açılsaydı.Boşa geçirdik desene aralığı ocağı.

Önümüzdeki hafta sonu gidebilirsem deniyim. Yalnız, Ağustos - kasım arası canlı yemle gülbahçede iyi levrek yakalanıyor.