Yalnız Mesajı Göster
Eski 15-04-2007, 10:41   #37
gokseldbuga
Guest

Selim abi, yukarıdaki kalabalığın ne yapmak istediğini anlamamanızı da ben anlayabilmiş değilim, bu miting çağrısı birkaç haftadır gündemde hiç karşılaşmadınız mı yada merak etmediniz mi bu insanların derdi nedir? Yukarıdaki kalabalığın toplanmasını vergi ödemekle, yere çöp atmayıp ufak balıkları geri salmakla açıklamanıza da hayran kalmadım diyemem. Eğer bugunku gazeteleri incelerseniz, mitinge katılan insanların büyük çoğunluğun genç yani öğrenci kesimden, diğer çoğunluğun da , üniversite, işçi, memur kesimiminden olduğunu görürsünüz ve bu kimselerin vergi karçırmasının mümkün olmadığını da biliyorsunuzdur çünkü devlet otomatikman bordromuzdan kesiyor, Almanyada da uygulama aynımıdır bilemem.
O zaman ben size şöyle açıklayıvereyim , Tayyip beyin oğlu evelsi gün bilmem kaç milyon dolara gemi satın aldı, biliyorsunuz geçmişte de kırmızı ışıkta durmadığı için Sevim Tanüreğin ölümüne needen olmuş kaza delilleri birbir temizlenmişti, bir diğerinin oğlu kuş giribinin kol gezdiği günlerde özel yumurta fabrikası kuruyor, kızınin Telsime kaç giri giriş çıkış yaptığı kesinleşti,ihalelerin yanlı şirketlere verildiğini kendi milletvekilleri açıklıyor, ....
Siz son cümlenizde bu insanları başka kategoride değerlendiriyorsunuz, 1000 liraya zar zor ulaşan maaşları ile mi rüşvet verecekler, vatanı batıracaklar? Bayrak sallanmakla bal gibi Cumhuriyet korunur eğer anlamak isteyen anlar ise, bu demokratik bir harekettir " Minareler süngümüz ,Camiler kışlamız, kanlı mı olur kansız mı, o ineği, yolumuzdan evelallah artık nasıl gerektiriyor ise kaldırırız" gibi fiziksel tehditleri yok en azından.
siz bunları hiç görmüyor yada bilmiyorsunuz ve fakat yukarıdaki kalabalığı ilginç söylemlerle eleştiriyorunuz ben de bunu hiç anlayamıyorum işte

Bu mesaj en son " 15-04-2007 " tarihinde saat 12:41 itibariyle gokseldbuga tarafından düzenlenmiştir....
  Alıntı Yaparak Cevapla