Alıntı:
balıkcı tafarından gönderildi
Ne kadar hazırız tartışmaya,türk milletinin çok bildiği iki konu vardır biri politika ötekide futbol,ben politikadan hiç anlamam ama isterdimki türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının hepsi bir kaç sene avrupada yaşasın ve dünyayı biraz tanısın,vatandaş aç ben şeriatcı olmuşum yada atatürkcü olmuşum kimin derdinde,bu görüşlerden evvel benim halkım ne durumda ülkem kalkınmışmı bunları sormak gerek kendimize,evet atatürk çok değerli bir devlet adamı çok değerli bir önderdi türk halkı için atatürke sövmek ne bir müslümana nede herhangi bir insana yakışmaz müslüman olmadan önce insan olmak gerek yoksa müslümanlık seni kabul etmez,öteki taraftan bir kişi müslümanlığını yaşamak isterse onada zorla başını aç demek yanlıştır ve ona sen geri kafalısın demek,avrupada kimse kimseye neden örtülüsün diye bir soru yöneltmez,,,biz geçmişimizdeki büyük önderlerimizle iftahar etmeliyiz ama şunuda unutmadan artık onlar aramızda yok,dünya değişiyor bu değişen dünyaya ayak uydurarak geçmişimizi untmadan ve bölünmeden yolumuzu almalıyız yoksa arap ülkelerinde olduğu gibi geride kalır ve günün birinde ıraka girdikleri gibi onlara uygulanan vahşet gibi bizede uygulanır,ben cumhurbaşkanını sevmeye bilirim,ben başbakanı sevmeyebilirim ama makama saygı duyarım o makam türkiyenin makamıdır türk halkının makamıdır,dört dörtlük insan kaldımı dünyada bilmem ve her insanda en azından bir kaç kere hata yapmıştır hayatında biz bu hatalarla o insanları değerlendirirsek vay halimize kimseyi bulamayız bizi yönetecek,insanları yaptıkları ile değerlendirelim hataları ile değil...
|
Haklısın Selim abi, biz sınırları düz çizgilerle belirlenmiş , etrafı dindaş ülkelerle kaplı bir coğrafyada yaşamıyoruz, yaşadığımız toprakların ne önemli ne tehlikeli bir coğrafyada olduğu bellidir. Ne güzel demek ki hepimiz konuşma özgürlününe sahibiz, tepkisiz bir Avrupalı olmaktasa tepkili bir Türk olmayı tercih ederim,eğer herhangi bir konu üzerinde bilgim var ve konuşabilecek yetkinlikte hissediyorsam paylaşır, hiç bilmiyor isem susar dinlemeyi tercih eder araştırır ve öğrenirim,mecliste 2 lafı biraraya getiremeyip konuşanlar bir de ömür boyu dokunulmazlık tacı ile taçlandırılıyorlar ise ben, sen,o , iz, siz onlar konuşabiliriz demektir,bunun Avrupada yaşamakla da pek bir alakası yoktur, eğitimle ilgilidir, söz meclisten dışarı Avrupaya çalışmaya gitmiş ve orada kalmış insanlarımızın da gösterdikleri davranışlardan ne kadar geliştikleri bellidir, bunu her alanda test edebiliriz, mesela Kuşadasına, Gümüldüre vs bir gidiniz, yatınız şezlongunuza seyreyleyiniz Alamancı vatandaşlarımızı .(Alamancı genel tabirdir, yurt dışına yıllar önce çalışmaya giden insanlar kasedilmiştir yani Almanya, Belcika , Fransa, Danimarka vs).
Örtüye gelirsek, hiçkimsenin örtüyle derdi yoktur, olsaydı sokaklarda rahatça kimse dolaşamazdı, araştırırsanız zaten tüm kültürlerde çeşitli sebeplerle örtü bulunur (Rus, Kelt, Arap, Fin, Yahudi vs)bir önceki mesajımda zaten açıklamıştım neyin ne olduğunu. Örtü ayrı şey türban ayrı şeydir,türbanı örtü kategorisine sokarak meşrulaştırmaya çalışmanın gereği yoktur, ayrıca Avrupada bazı ülkelerde okullarda dinsel imgelerin kaldırıldığını yasaklandığını, türban ile okula girilmesine izin verilmediğini mandacı medyamız bile baş puntolarla yazmıştı, Almanyada durum nedir bilemem ama Fransa ve Italya da yaşandığını söyleyebilirim,Danimarkanın karikatürlerini ve Hristiyan alemin desteğini hatırlatırım ,Almanyada tarikatlara yapılan baskılanları da gözardı edemeyiz, o yüzden Avrupalı hoşgörüsünü geçiniz derim, nacizane avrupayı enine boyuna dolaşmış birisi olarak.
Milletin aç olduğunu bir de devlet görse bakın o zaman katılırım size.