Alıntı:
isk_ender tafarından gönderildi
ismail bey ii av olmuş paylaşımınız için teşekkürler ben bir konuya değinmek istiyorum, balıkların tatları konusuna ,bence balıklar yetiştikleri yerin özelliklerine göre lezzetleniyor,bazı arkadaşlarım sazan etini sevmediğinden bahsetmiş oysa ben bayılırım ama izniğin sazanı vede mangalda kıskı usulü pişirilince hak ettiği tada kavuştuğu kanaatindeyim. balığı tutmak ustalıktır ama pişirmek ayrı bir ustalık gerektirir...kimsenin beyenmediği israil sazanı bile usta ellerde ustaca ve ii pişirildiğinde çok leziz bir balık oluyor..ve yolunuz düşerse iznik ilçesi çakırca belediyesinde kopuk restoranda bir sazan kıskı yemenizi öneririm....
|
Ender kardeşim, ben bu boydaki küçük sazanları tekrar suya geri bıraktığımdan tadını bilmiyorum, ancak geçenlerde aynı yerde l tane 10 kiloluk Aynalı yakaladım, tadı harikaydı.Üç aileye yetti, sadece benim ailem 5 kişilik, yani anlayacağın 12 kişi yedi doya doya yedi.Tadına gelince Mükemmeldi. Batıda bu kiloda bu lezzette bir balığın olduğunu zannetmiyorum, çünkü batıda çoğu yerde Sazan avı yaptım, bundaki lezzeti bulamadım.Dediğin gibi yetiştiği yerin özelliğine göre tatlanıyor.Benim avlandığın gölün hemen yanında üzüm bağları ve buğday tarlası var ve balıkta aşırı besileniyor.Bundan kaynaklanıyor olsa gerek.