Yalnız Mesajı Göster
Eski 20-07-2007, 08:11   #6
BLACK SHARK
Kaptan
 
BLACK SHARK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 08.05.07
Mesaj Sayısı: 357
Varsayılan

Alıntı:
maxkohler tafarından gönderildi
Herkese selam siteye ilk mesajım arkadaşlar

Zıpkına merak saldım.Pazar günü avşa adasına gidiyorum 40 gün kadar tatil yapıcam.Orada avlanmak istiyorum.Gitmeden önce istanbul karaköyden zıpkın alıcam.Şnoker ve gözlüğüm var.Palet ve zıpkın alıcam.40 gün için çok masraf yapmak istemiyorum.Eldivende ucuzsa almayı düşünüyorum.
Zıpkın araştırmalarımda Nemrod da karar kıldım.Nemrod 75 le başlamak istiyorum.Nemrod iyimidir? 90 alsam daha mı iyi olur? Bide zıpkını kurmak konusunda korkularım var.Çoğu kişi vücutta morarma olduğunu söylüyor Vücudum 90lığı 100 lüğü kurcak boyutta ama güç filan korkuyorum.Yardım etmenizi bekliyorum.Pazar günü gidiyorum hemen yardımcı olursanız sevinirim...

Ural merhaba --öncelikle aramiza hosgeldin .
Zipkin ile balik avlamanin zevkli olabilecegini düsünebiliyorum yanliz Kurallar - yasalar icerisinde oldugu müddedce.
daha yeni basladigin icin , öncelikle emniyet kurallarini arastirsan saglik acisindan iyi olur . öncelikle iyi bir avcı,vurabileceği değil çıkarabileceği balığa atış yapmalıdır.vatos gibi,orfoz gibi balıkları vurup zıpkını suda bırakıp madara olmamalıdır.ha vurupta çıkaranı da vardır ki,takdir edilir.
avcılık yapılacak olan yerin dalgasız,durgun ve berrak olması tercih edilmelidir.kayalık bölgeler her ne kadar balık açısından zengin olsada,zıpkının ucunu kırmak hatta zıpkının sekip avcıyı vurması gibi riskler içerir.bu tür bölgelerde 50 santimlik küçük zıpkınlar tercih edilmelidir.paletler suya batan cinsten olmalı,maske zipkinci maskesiinde tarif edildiği türde,snorkel ise su tahliyesinin kolay olması için mümkün olduğunca kısa alınmalıdır.kurşun kemer kullanılması dibe kolay ve sessiz dalma açısından faydalıdır ayrıca.abc ekipmanlarının dışında scuba ile zıpkın avcılığı yapmak vahşettir,delikanlıyı bozar.
balığa yaklaşırken mümkün olduğunca kör noktası olan tepesinden yaklaşmalı mümkünse 1 metreden kısa bir mesafeden atış yapılmalıdır.
karagöz gibi balıklar sese duyarlı olduğu için dibe dalıp bir kayaya ufak bir taş ile vurmak sureti ile dikkati çekilebilir ve yaklaşınca atış yapılabilir.ayrıca deniz kestanesi kırıp beklemek de balıkların kokuyu alıp gelmesi için uygulanabilecek bir yöntemdir - Uralcigim sana daha cok bilgi vermek isterim ama sen kendin dedigin gibi Internetden daha uzman zipkin avciligi uyguluyan arkadaslardan bilgi alabilirsin , bunlar benim aklima gelenler.kendine iyi bak iyi tatiller ve resimlerinle bekleriz seni.

selamlar - rastgelsin
__________________
Yasin 1971
Berlin/Almanya/Ankara/Kemer


MUHTAC OLDUGUN KUDRET...
DAMARLARINDA KI ASIL KANDA MEVCUTTUR
BLACK SHARK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla