Yalnız Mesajı Göster
Eski 24-08-2007, 08:03   #3
gırgırcı
Oltacı
 
Üyelik Tarihi: 08.06.07
Mesaj Sayısı: 24
Varsayılan

Alıntı:
mufi tafarından gönderildi
Süleyman kardeşim nasıl becerdin ya .?? valla helal olsun.afiyet olsun.. anlatsana şöyle detaylı kendimizden geçelim...
saygıdeğer moderatör abim ve diğer arkadaşlar ister de ben anlatmazmıyım hiç.

izinli olduğum iki haftanın birinci haftası tarla toprak ve özel işlerle geçerken ikinci hafta paso denizdeydim. her gün sabah saat 04 te kalkıp kahvaltı ve hazırlık faslından sonra tekneye atlayıp 05 gibi oltalarım suyla buluşuyordu. bazen atar atmaz bazen ise uzun süre beklemelerden sonra oltalarıma sargoz, fangri mercan, lidaki ve çupralar teşrif ediyorlardı.

kullandığım takımlar, (hatırlarmısın bu işler için çağlar avdan 6 adet kamış ve makine almıştım.) 2,40 erma universal 4007 kamış ve albastar beta 60 makine. bağlanan iğneler ise 505 mustad 2 numara. kolçak misina ise pro touht (yanlış yazmış olabilirim) 0,385 mm. bağlanışı ise tekneden sarkıtma sisteminin aynısı ama kollar biraz daha uzun. ağırlık ise havanın durumuna göre değiştirdim. sakin havada 75 gr. esintili havada ise 110 gr. kullandım.

tekneyi demirledikten sonra teknenin sancak tarafından iki, iskele tarafından iki takım olmak üzere atabildiğim kadar ileriye atarak oltaları suyla buluşturdum. kullandığım yem ise madya olduğu için bir nevi bırakma sistemi avlandım. hangi taraftan balık aldıysam takımları orada yoğunlaştırarak şansımı artırdım. balık aldığım tarafa iki bazen üç takım birden attım.

evde hazırlıklarımı yaparken litrelik termosuma kaynamış su doldurarak götürüyordum her gün. sallama çayları orada termosa atarak demliyordum. takımlar suda balık yakalamak için beklerken ben de yukarıda çayımı yudumluyordum.

hiç bir gün boş dönmemiştim. sadece bir gün 1 tane yarım kiloluk kaba lidaki ile dönmüştüm. diğer günlerde deniz epeyce bereketliydi. fotolama konusuna gelince; biliyorsun "sbasaran" adı altında eski üye idim ve o zamandan kalma prensibim vardı -ancak kendi rekorlarımın resimlerini- siteye koyup sizlerle paylaşacaktım. ve bu prensibim hala devam ediyor.

levreklere gelince: onlar canlı bırakmaların eserleri. geçen sene 4.3 kg. olan kendi rekorum bu sene 4.670 gr. olunca onu da eklemek gerekti...

allah tüm üyelere böyle balıklar nasip etsin.
herkeze RASTGELE diyorum.
__________________
TEMİZ BİR DOĞA İÇİN BURDAYIM

Süleyman BAŞARAN
Aliağa
1963
gırgırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla