Yalnız Mesajı Göster
Eski 25-12-2005, 19:47   #12
levrek
Kurucu Üye
 
levrek kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 29.10.05
Şehir: izmir-ksk.
Yaş: 58
Mesaj Sayısı: 1.878
Varsayılan

Selamlar,
Fotoğrafta gördüğünüz downrigger, tamamen demontaj olup kutunun içine girebiliyor.Güç kaynağı olarakta bilgisayarların güç kaynaklarındaki kuru akülerden faydalanılabilinir(küçük ve de taşıma kolaylığı bakımından).Malzeme olarak,ana kaide krom malzemeden,kamış ve ağırlık tutucuları alüminyum fiktif malzemeden, dişli ve merdane kısımları ise derlinden (teflon) yapılmıştır.En çok sıkıntısını çektiğim hareket aksamında gücü verecek motor oldu.Hem düşük amper çekecek,hemde aşağı-yukarı,hızlı-yavaş hareketi kabiliyeti olması gerekiyordu.Piyasada bulunabileceklerin arasında aslında tek alternatif olan, arabaların silgeç motorunu kullandım.Hem düşük amper çekiyor,ki bu pil ömrünü arttırıyordu,hemde tüm hareket olanaklarını gerçekleştiriyordu.
Bu Downrigger ile,sadece troll çekmekle kalmayıp,aynı zamanda da derin sularda (100-150-200 metrelerde ) ister klasik dip oltalı,ister çok iğneli avı da gerçekleştirmek mümkündür,zira 150 metrelere çıkrıkla bile olsa,at-çek işlemleri oldukça zaman kaybettirdiği gibi oldukçada yorucu oluyordu,hele hele 2-3 Kilogram ağırlık kullanıldığında.
Bana bu aletin maliyeti yaklaşık 150 dolara çıktı,oysa muadilleri 700 dolların çok üstünde bir fiyatla satılıyor.
Not:Trolling yaparken orjinal klipsleri satın almadan önce paket lastiği,mandal ve buna benzer düzenekler kullanmıştım (onlarda iş görüyordu netekim,ama işi genede şansa bırakmamak lazımdı),sevgilerimle
__________________


Erol ERDOĞAN 1966

Hepimiz birer gölgeyiz aslında…
Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz…
Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır)
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla