balık nerede olur
arkadaşlar.. ben naçizane fikrimi ve deneyimlerimi söylemek isterim.
şu andaki konu başlıgı altında da sanırım zaruri oldu.
1-sazan avlamak istiyorum. hava sıcak yer kavakdere baraj göleti gölün civarı gelişigüzel engebeli arazi.. bu da arazinin su içinde de devam ettiğinin işareti
şimdi bu tip sulardan doldurma göletlerde suyun kıyısında şöyle bir kara parçasını gözlemledikten sonra emin olabilirsinki aynı arazi yapısı sıyun içinde de devam ediyor.. nitekim izmirde kavakdere+beyler+yeniyöy+çatalca göletleri böyle.. ancak bazı kıyılarda su kıyısından 3/5 mete içerde yogun biçimde sazlık ve/veya hayıt agaçları var..hiç bilmeyen sanırki her tarafta sazan geziyor...
maalesef arkadaşlar.. inanırmısınız aynı yerlere defalarca gittim ve olay şu:
su içindeki sazların veya hayıt agaçlarının 1 karış yada 20 cm ününden balıgı alabiliyorsun.
oda küspe gibi ekmek gibi yemleme yaparsan.yani elimdeki 6/8 mtr. kamışı ve ucundaki 0,5gr lık şamandrayı tek igneli...yeşilligin önüne yavaşça bırakıp (derinlik1m. gibi )anca balıkları alabildim.. bunun dışında etrafı açık boşluk geniş su alanlarında maalesef balık tutamazdım.
bir bakıma biz insanlar şartlarımıza göre yaşam alanları seçiyorsak balıklarda gerek içgüdüsel gerekse bilinçli olarak günlerini geçirecekleri yerleri seçiyorlar..
kolay gelsin..herkese
|