Yalnız Mesajı Göster
Eski 06-01-2008, 07:58   #4
MEHTERAN
Kaptan

MEHTERAN kullanıcısının avatarı

Sevgili arkadaşlar. Bende sizler gibi bu merete uzun yıllar önce 13 yaşımda başladım. Bu konuda en büyük etken arkadaş çevresi ve bulunan ortam, ben bunların kurbanı oldum.. Nekadar zararlı olduğunu tartışmaya ve anlatmaya gerek yok zaten. Öylesine mücadeleler ettimki, hiç birindede başarılı olamadım. En fazla bir hafta içmedim sonra tekrar devam, arkadaşımında dediği gibi bende belki yüzkere bıraktım bu illeti fakat inanın şu an elimde gene sigara tam yirmisekiz senedir içiyorum, bazı arkadaşlar diyorki balığa gidin, balıkta sanki içmiyoruz, sigarayı bıraktığım an kendimi çıplak gibi hissediyorum. Fakat sigara içilmeyen bir ortama girdiğimde veya sigara içmeyen bir arkadaşımın ofisine girdiğimde teke gibi koktuğumun farkında oluyorum. Bence en güzel çözüm bu illetin üretiminin sona erdirilmesi, buda devlete kazanç getirdiğinden imkansızlığı gösteriyor. Tek çare kaldı sigara fiyatlarının bugünün raiş fiyatlarıyla bir küçük altın değirine getirilmesi, yani bir paket sigara 50 milyon olsun bak bakalım ozaman içiyormuyuz. Bence yükseltsinler bu meretin fiyatını parası çok olan içsin çünki keyf ve zevk veren bir illet olduğu için en azından biz galantormuyuz sigara içecek diyebiliriz. Şimdi nasıl büyük iş adamları veya fabrikatörler villalarda, kendilerine özgü çiftliklerinde yaşam sürdürüyorlar, onlara gıpta ile bakıyoruz, adamın parası var yaşıyor diyoruz, işte sigarada böyle lüks olursa sigara tüketimi yüzde seksen azalır. İnsanlarda sağlıklarına kavuşmuş olur. İnanın bu illeti bıraktığım gün evdeki tavrım ve hareketlerim bile değişiyor, Kendimi boşlukta hissediyorum ve oyalanmam gereken şeyler olduğunu düşünüyorum, kendime oyalanacak bir iş buluyorum ve bu işin başına geçtiğimdede yakıyorum bu illeti. Kısacası SİGARA İÇTİĞİM İÇİN KENDİMDEN UTANIYORUM. Bırakabilen arkadaşların saygıyla ellerinden öpüyor, Bütün insalara sağlıklı ve sigarasız bir hayat diliyorum.