Yalnız Mesajı Göster
Eski 19-06-2008, 23:12   #10
xnode
FCR/SGR
 
xnode kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 14.06.08
Şehir: İzmir
Mesaj Sayısı: 989
Varsayılan

üzgünüm ama ben bunun sadece türk petrol şirketlerine para kazandıracağını ama halk için değişen hiçbirşey olmayacağını hatta daha kötü olacağını düşünüyorum.

zira, dünyada birtakım ülkeleri gezmiş biri olarak, satıcıların (büyük veya küçük) halkı bu kadar çok istismar ettiği çok fazla ülke görmedim desem yeridir.

unutamadığım bir olay; balıkçılar için mazot %60 indirimli satılmaya başlanmıştı. bir tv kanalı balık haline gitmiş ve röportaj yapıyor. mazot fiyatları %60 düştü ama balık fiyatları neden ucuzlamadı diye sordu satıcıya.
adam gayet pişkin bir biçimde; "abla mazotun ucuzlaması önemli değil ki, biz motorla 2 defa değil 4 defa döneriz balık aynı balık" gibi absürt bir şark kurnazlığı ile cevap verdi.
hala hayret eder ve gülerim. kadının yerinde olsaydım "demekki mazot %60 pahalılandığı zaman da balık fiyatları aynı kalacak" şeklinde bir soru sorardım..
zihniyet meselesi ve bu zihniyet insanımızın karakteri haline gelmiş..

ben kalite/fiyat orantısına önem veriyorum. üreticinin menşeine önem vermiyorum, hatta yabancı yatırımcıların türkiyede daha ahlaklı ve vicdanlı çalıştığını, fiyatlarını ve rekabeti dengelediklerini düşünüyorum. sayısız örnek verebilirim ama gerek görmüyorum.

sevgi ve selamlar.
__________________

Lütfen avcılık, balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili genel sorularınızı özel mesaj ile sormayınız. Herkesin yararlanabilmesi için konular içinde soru yöneltiniz...


Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan

Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

xnode Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla