Yalnız Mesajı Göster
Eski 27-06-2008, 21:04   #7
vilmus
Oltacı

vilmus kullanıcısının avatarı

GPS ile navigasyon olayında benim önerim biraz daha farklı olacak. Bence alacağın cihaz hem karayollarında hem denizde hem de arazide kullanılabilmelisin. Hali hazırda kullanmakta olduğum sistemden bahsediyorum.

İlk önce windows mobile işletim sistemli bir cep bilgisayarı aldım. Bu cep bilgisayarlarının entegre gps'li olanlarıda var. Ancak bu cihazlardaki gps antenleri yetersiz kaldığından çok fazla önermiyorum. Cep bilgisayarı dışında güneş enerjiside kullanılabilen bir bluetooth'lu gps cihazı aldım.

I-go My Way navigasyon yazılımı ile karayollarında navigasyon yaparak gitmek istediğim yere daha rahat ve ekonomik ulaşabilmekteyim. Ozi explorer programı ile Mapsend Bluenav Europe programından hazırladığım derinlik haritaları ile denizde navigasyon yapıyorum. Ayrıca Google eart'den indirdiğim resim dosyalarınıda kalibre ettikten sonra navigasyon yapma şansım var.

Zaten Zeytineli Körfezinini böyle keşfetmiştim. Toprak yollarda navigasyon yaparak çok ulaştım.

Bluetooth'lu bir gps cihazı ile Laptop'da navigasyon yapmak oldukça kolay. benim teknem Laptop kullanmak için çok müsait olmadığı için bana cep bilgisayarı kullanmak daha kullanışlı geliyor.

Ama size öncelikle şunu öneririm laptop veya cep bilgisayarında navigasyon yapmanın en büyük avantajı ise kullanabileceğiniz program alternetifinin oldukça çok olması. Bunu göz önünde bulundurun derim.

Bütün bunların dışında gerek navigasyon programları gerekse gps cihazı konusunda elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.

Şimdilik hoşçakalın