Alper bey,
Kusurumuza bakmayın mesajı yeni gördüm.
Alıntı yaparak cevap vermek istiyorum.
bettanızı malesef tek beslemelisiniz. yanına başka balık koymanızı tavsiye etmem.tankınız çok büyük olması şart değil ancak kesinlikle faunus ve benzeri 'hapishanelerden' uzak tutun balığnızı.ufak bir pipo filtre filtrasyon için yeterli gelecektir.daima mutlaka dinlenmiş su ekleyin.filtreniz fazla sirkülasyon yapmamalı.hava motoruna çok ihtiyacınız olmayacaktır.tankınızın çok büyük olmayacağnı ve kış aylarınıda göz önünde bulundurarak bir adet kaliteli ısıtıcınızda bulunsun el altında.
kuracağnız tank içinde bol bitki bulundurmanız hem balığnız mutluluğu için hemde görsellik açısından çok hoş bir görüntü verecektir.taban malzemesi olarak bir miktar dere kumu kullanabilirsiniz (zaten dikeceğniz bitkilere gerekecek).bu arada genelde betta akvaryumlarının tabanına nedense çok sık koyulan midye kabuğu vs gibi gereksiz dekorasyonlardan uzak durun derim.
yemlemeyi çok az miktarda yapabilirsiniz neticede tek yaşayacağı için tüketimide o oranda az olacaktır.besin olarak hayvansal besin tercih eder betta.özel üretilmiş yemlerden temin edebilirsiniz veya arada micro kurt gibi yemlerlende takviye edebilirsiniz.
dişi betta hiç beslemediğim için yanlış bilgi vermek istemem ancak bildiğim kadarıyla bu balık türü kendi dişisiyle bile sadece çiftleşme dönemi ufak alanda birlikte kalabiliyor ve daha sonra onunlanda dövüşmeye başlıyabiliyor.bettanızı güle güle besleyin derim ve şimdiden kolay gelsin size.selamlar.
__________________
|