Yalnız Mesajı Göster
Eski 01-04-2009, 07:51   #13
araştırıcı
Miço

Alper sana bir anımı anlatayım..

İskenderun Körfezinde bir yerde balık avlarken birde baktım kıyıya çok yakın bir yerde bir adam çok çok büyük bir ağ geriyor.. Çevremdekilere Sordum; " bu adamın içeride adamları var, kimse bişey yapamaz, boşuna ilgili yerleri arayıpta nefes tüketmeyin" dediler.. Ben amatör balık avcısıyım... Benim elimden oyuncağımı alacak adamın alnını karışlarım.. Var mı öyle yağma... Yedirmem...

Ben, abim ve yanımdaki herkes ısrarla ilgili yerleri aradık.. Geldik, geliyoruz, yoldayız derken; adam 2 kez ağını attı.. Her ağ atma süresi 1,5-2 saat sürüyor.. Biz bir taraftan balık avlarken diğer taraftan ilgili numaraları tacize devam.. Sonunda geldiler... Tekneyi, Adamları ve ağları topladılar...

İş bitmedi... İlgili Kolluk kuvvetine Üst makamında okuyacağı bir şikayet dilekçesi... (zamanında gelmedikleri ve işi savsakladıkları için) sonuçta hepsi soruşturma geçirdi... Ne mi oldu... Kolluk güçleri o dönemde kuş uçurmadılar.. Bu anlattıklarıma; Konacık, ışıklı tarafından bazı büyük balıkçılar şahittir.. Herkes memnun oldu.. O dönemde kıyıdan avlananda, tekneyle avlanan, ticari amaçlıda avlananda balığını yakaladı...

Bu deniz, bu balıklar bizim..

Namussuzlara; "biz yakalayıp yiyemiyoruz, siz yeyin" anlayışını kabul etmiyorum...

Seninde benim gibi düşündüğünü biliyorum.. Biraz daha ısrarlı şikayet etmek ve kendi içimizde çıtayı yükseltmek gerek..

Selamlar..
İskenderundan Yumurtalık' a...
araştırıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla