Yalnız Mesajı Göster
Eski 31-05-2009, 13:44   #1
Taygun KOCABIYIK
ADMİN
 
Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 28.08.05
Şehir: İzmir
Yaş: 35
Mesaj Sayısı: 5.838
Varsayılan Oltaya AB engeli!

Meclis’teki kanun tasarısına göre, amatör balıkçılar, kısa süreli eğitime tabi tutulacak

Burak KARA/HABER MERKEZİ

İSTANBULLULARIN değişilmez zevklerinden olan olta balıkçılığına sınırlama getiriliyor. Avrupa Birliği’ne (AB) uyum süreci kapsamında, yaklaşık 3 yıl önce Meclis’e sunulan “1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na İlişkin Değişiklik Tasarısı” amatör balıkçılara belge zorunluluğu getiriyor. Tasarıya göre, amatör balıkçılar, nehirler, göller, barajlar ve denizlerde avlanabilmek için kısa süreli eğitime tabi tutulacak. Avlanma teknikleri, sezonlar, yasaklar ve balık avcılığı eğitiminden sonra kendilerine belge verilecek. Tasarı yasalaşırsa, artık belgesi olmayan Galata Köprüsü veya Boğaz’da da olta sallayamayacak. Yetkililer, amatör balıkçılığın yoğun olduğu İstanbul Boğazı çevresinde belge zorunluluğu şartının ilk etapta esnek uygulanacağını zamanla yaptırımların AB standartlarına yaklaşarak ağırlaşacağını belirtiyor. Sınırlamaya köprünün müdavimleri tepki gösteriyor:

Burası bize terapi gibi

Ali Umaç (40) işsiz: Beş aydır işsizim, her gün köprü’ye geliyorum, stresimi burada atıyorum. Yasa çıkarsa asla belge almam, bir daha da gelmem. Buraya kahve köşelerinden uzaklaşmak için geliyorum. Kriz her şeyimizi alt üst etti, bir de AB yasaları kalan tek keyfimiz e engel olmasın. Burası benim için terapi gibi. Psikologlara gideceğime köprüde balık tutuyorum.

Fukaranın tek eğlencesi

Atakan Küpeli (27) nakliyeci: İş stresini balık tutarak atıyorum. Yazın hemen hemen her aksam Galata’ya gelirim, kışları ise hafta sonları gelirim. Balıkçılığın kontrol altında tutulması tabi ki önemli ama bu fakir fukaranın tek eğlencesi olan olta balıkçılığına uygulanmamalı. Buraya insanlar dertlerinden uzaklaşmak için gelirler. Yasanın olta balıkçılarını sıkıntıya sokmadan çıkması en büyük umudum.”

Asla belge almam!

Fethiye ve Ayhan Işık (serbest meslek): Her hafta sonu ailece Galata Köprüsü’ne gelir balık tutarız, aksam da tuttuğumuz balıkları afiyetle yeriz. Sinemaya gitmek istesek dünya para, başka bir keyfimiz eğlencemiz maalesef kalmadı. Burada hem iş stresini atıyoruz, hem de temiz hava alıyoruz. Yasa çıkarsa asla belge almam.
__________________
Taygun KOCABIYIK
13/07/1988
İZMİR

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links