Yalnız Mesajı Göster
Eski 07-03-2010, 17:56   #18
kaptankarabulut
Üstad
 
kaptankarabulut kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 02.12.09
Şehir: İZMİR
Mesaj Sayısı: 2.888
Varsayılan

Alıntı:
samimakis tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
RASTGELSİN AİLESİNE SELAM OLSUN.
Güzel bir av gününüm ardından dostlarla sohbet etmek bu güzelliği pekiştirecektir sanırım.
Limana geldiğimde Kaptan KARABULUT, Murat Adak ve ERSİN çay sohbetini neredeyse bitiriyorlarmış. AV. Kaya'nın gelmesiyle ikinci çay faslı ve yolculuk başladı.Saat 8'30-9'00 gibi ava başladık. Av. Kaya bugün hattirck yaptı.Şiftahı koca bir istavritle açtı,çayı demlemekle ödüllendirildi. Bizde isparoz hariç ilk balığı tutan çayları demler servis yapar veya yolda ısmarlar.Biz izmarit -ispari vs.takılırken Kaya ;lidaki ,erkek mercan,fangri mercan(denize iade etti-TEBRİKLER.) mırmır serisiyle resitaline devam etti.Ardından Kaptan senfoniyi sürdürdü.Murat,Ersin ve ben ispari menekşe izmariti (ada izm.)devam .Ben bu arada Avukatın üstünü başını olta takımlarını yemlerini devamlı inceliyorum,nazarlık tılsım vs. varmı diye....YOK.Sonunda işin sırrını çözdüm.Ben devamlı isparoz çekiyorum;suçlu Taygun . bANA ÖYLE BİR ŞİFRE GÖNDERMİŞKİ....... Taygun lütfen bana gönderdiğin şifreyi değiştir .O günden beri tuttuğum 3 balığın 1 tanesi kesin isparoz.Her seferinde kulaklarını çinlatıyorum VE DEVAM EDECEĞİM.Ne zaman beraber ava çıkarız ve şifrem değişirse kulakların rahatlar.(Bu bir davettir.)

Dostlar;geçen seferdede bahsettiğim gibi bizim 'İZMARİT TARLASINDA' adalar civarında aslında kaliteli ve bol balığımız var.Bize çoçuklarımıza torunlarımıza yeterde artar bile.Yeterki malum kişilere ve katliamcılara fırsat vermeyelim.

Ben saat 2;00 dan sonra iğneleri bayağı büyüttüm yemleride tuzlanmış veya salamura şeklinde sert yemlerle değiştirdim,mercanları kaptım.Demem şudurki;hep beraber bu olaya kafa yoralım,nasıl hangi şekilde ,hangi mekan ve zamanda yem-iğne-takım kullanalım.NASIL doğa anaya zarar vermeden dahaKALİTATİF AVLANALIM.

Çapanın lodosla devamlı taraması,çok güzel olmayan havanın muhalefeti AV .Kaya'nın.gür şansına rağmen ben ve diğer dostlar yinede balık tuttuk.Güzel bir gündü, iki yeni dostla yüzyüze tanıştık. Bu arada ben Murat'ı ilk görünce ;eyvah dedim tam profosyonel,iş bitirici zalim avcı tipi bu kardeşim diye düşündüm.Bu genç ve yakışıklı bizi avda madara rezil eder diye içimden geçirdim.Ancak korktuğum
gibi olmadı,herhalde abilerine saygı ve sevgiden çok fazla avlamadı.Birdahaki sefere mevlam bizi kayıra. Bu arada tarladan topladığım izmarit ve isparilerin (kimin kulağı çınnnn) evde çekilmiş fotoğrafını ekliyorum. TÜM ARKADAŞLARA SAĞLIK ESENLİK MUTLULUK DOLU GÜNLER DİLERİM.

Med.Dt. SAMİM AKIŞ.






BALIK BAHANE SOHBET ŞAHANE DOSTLUK KADİM..
SEVGİLİ DOKTORUM. İZLENİMLERİN YERİNDE OLMUŞ BİZ BİR DAHA AV. KAYA KARDEŞİMİZLE BALIĞA ÇIKMIYALIM. DENİZDE BALIK ÇEŞİDİ BIRAKMIYO AMA SİRKÜLERE UYGUN DAVRANIP HER CİNSTEN BİR TANE ÇEKİYOR.. KENDİSİNİ KUTLARIM.
DOKTORUM DÜŞÜNCELERİNİZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜRLER..DOSTLUKLAR DOSTLARLA HER ZAMAN GÜZELDİR...
__________________
SÜLEYMAN KARABULUT

İZMİR-1959 0 Rh (+)
KAPTAN KARABULUT
GÜZELBAHÇE 2.LİMAN
Telefon: 0538 294 01 94


[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
kaptankarabulut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla