Yalnız Mesajı Göster
Eski 18-03-2010, 20:16   #7
alpargun35
Tayfa
 
alpargun35 kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 17.10.08
Mesaj Sayısı: 153
Varsayılan

Malesef su ürünleri yetiştiriciliğine,şu anki haliyle, şahsım adına hiç iyi bakamıyorum.Turizmciler tabiyki karşı çıkacak,bizlerde çıkacağız.,

Ege denizinin ,bir çok yerini denizden ve karadan gezdim.
Bizlere su tahlil raporlarını göstererek toplumu ikna etmeye çalışıyorlar !! ,çalışıyorlarda bizim gördüğümüz bu değil,biz gerçeği görüyoruz.
Biz amatörlerin özellikle Ege'de gittiği bir çok avlakta balık çiftlikleri vardır ve bizler devamlı bu avlakları takip ettiğimiz için yapılan tahribatı net olarak görürüz.
Denizleri mahfettikleri gibi karayıda çöplük haline getirmekteler.
Geçen hafta sonu, Bodrum/güvercinlik'teydim, O, güzelim cennet koylarımızın hali ,malesef içimi acıttı.!!! Kıyı çöplük, denizin içi çöplük, çiftliklerin yerleşim alanları harabe ,bitap bir görünümde ,bir çoğu taşınmış fakat yavru çiftliklerini taşıyamıyorlarmış, hala o cennet koyları işgal etmekteler,suyun rengi hala düzelmemiş !!!.
Denizin içinden kabarçıklar çıkıyor ve yüzeyde yağ gibi yayılıyor.!! çok kötü yani.

Tamam mutlaka getirisi vardır,bir çok insanımıza iş kapısıdır,fakat götürüsünüde göz ardı edemeyiz !!.Ben şahsen turist olsam buralara değil gelmek, adım bile atmam !!!

Orada şunuda duydum, çiftlikçiler,o yörenin oltacıları ile ortak olmuş, çiftliğin altına biriken balığı tutup satıyorlar,başkası geldimi kovalıyorlar,yani amatörlere kuralları çiğnetiyorlar,onları ''Profesyonel yapmışlar. (Belgesiz)

Deniz kıyısına, yakın yerlere, büyük çukurlar kazıp, havuz yapılıyormuş ,ücra bölgelerde göz temasını tamamiyle keserek bu uygulamaların geliştirilmesi en uygunu bence.
__________________
C.ALP ARGUN
İZMİR 1962



KAFASINDAKİ , 100 FİKİRDEN , 99 TANESİNİ , MADDİYATLA ÖLÇEN KİŞİLERİN HOBİSİ , ''AMATÖR BALIKÇILIK'' OLAMAZ !!!

BİLGİ GÜÇTÜR...
alpargun35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla