Öncelikle olta balıkçılığının bende yıllardır olan ancak sadece yaz tatilleri ile sınırlı bir hobi olduğunu belirtmek isterim. Geçen yaz çok kıymetli iki arkadaşım sayesinde sürekli hale getirebildim. Tekne imkanı şimdilik olmadığı için sadece kıyıdan sürdürebiliyorum. Bu nedenle gittiğim yerler bu forumlarda anlatılan yerlerden çok farklı değil (Üsküdar, Galata Köprüsü, Maltepe, Sarayburnu, Beşiktaş vb).
İlk başladığım günlerde hazır takımlar aldım. Bunları kullandım ancak aynı takımları kendiminde yapabileceğimi fark ettiğimde yukarıda bahsettiğim arkadaşlarımın yardım ve yönergeleri ile kendim yapmaya başladım. Onlardan aldığım kendi hazırladıkları takımları kopyaladım. Şimdilik yapay balık haricinde hazır bir malzeme almıyorum. Şu sıralarda Saltwater Flies olarak adlandırılan sahte yemler (fly) ile uğraşıyorum ve sezonun açılmasını bekliyorum. Çapari ile bir seferde 10 balık almak yerine, fly veya yapay balık ile tek tek toplamak bana daha zevkli geliyor. Kusura bakmaz iseniz yemli bir takım hazırlayıp buna balık vurmasını beklemek pek zevk vermiyor. Ancak bazı şartlarda mecburen ben de aynı yolu izlemek zorunda kalıyorum.
Kullandığım takımların bakımını sürekli yapmaya özen gösteriyorum. Mümkün mertebe iki haftada bir kamışları yıkıyorum. Misinaları kontrol ediyorum. Makineleri temizliyorum. Her av dönüşü kullandığım takımları tatlı su ile temizliyorum. Eğer yapay balık kullandı isem bunların kanca (çarpma) ve halkalarını kontrol ediyor, paslanma belirtisi görülenleri değiştiriyorum.
Takımları hazırlarken (tabiki iğne ve misina dışında olanlar

) çevremde bulabileceğim ürünleri kullanıyorum. Örneğin çinekop takımlarında hazır mantar almak yerine evde bulunan bambu dallarını, halogramlı kağıt ile kaplayıp kullanıyorum.
Şimdilik hedefim bir kaç yıl kendimi geliştirdikten sonra fly takımı kullanmayı öğrenmek ve kullanmak.
Rastgele,
Saygılar.