Alıntı:
HALDUN YALIMLI tafarından gönderildi
Biz Türk'ler her konuda yorum yapmayı ve ahkam kesmeyi severiz ama BAŞARI VE BAŞARISIZLIK ile ilgili hç yorum yapmamışız. Demek ki biz çok başarılı bir milletiz. Bu konuda bir Türk olarak ben yorum yapayım.
AMACINA ULAŞMAK İSTEDİĞİN ŞEYDE, VARMAYI DÜŞÜNDÜĞÜN SON NOKTA BAŞARI İSE, BAŞARISIZLIK KAÇINILMAZ OLUR.
HALDUN YALIMLI
|
Gerçekten öyleyiz...
Oldukça başarılıyız. Bu sözümü şoven bir söylem olarak ortaya atmadığım için öyle kabul etmemenizi rica ediyorum. Dünyada kaç millet, Türk Milleti kadar ortak kaderi paylaşmış ve de sonuçta başarılı olmuştur. Bazı kişilerden çok duyduğum (bana göre yanlış) bir sözü hatırlatarak devam etmek isterim.... "Amerikan ve Türk filmlerinde mutlaka bayrak görürsünüz... Çünkü biz ve Amerikalılar şoven milletleriz..."
Yokkk... Aslında bu yargıda hatalı bir yan var... Biz Türkler şoven değiliz, çünkü yenilgilerimizi değil kahramanlıklarımızı ve yaptıklarımızı yansıtan filmlerde Şanlı bayrağımızı dalgalandırırız. Diğerleri... Diğerleri hakkında yorum yapmayacağım. Rambo filmlerine bakmak yeter sanırım... Bu onların sorunu...
Son söz olarak sevgili Haldun;
Başarı ve başarısızlık bir çubuğun iki ucu olarak düşünüldüğünde, senin yazdığın söz çok doğru... Fakat sence bir çubuk iki uçtan mı ibarettir? Ortası olamaz mı?
Saygılarımla....