Konu: Makineler
Yalnız Mesajı Göster
Eski 23-02-2006, 22:32   #26
mozdil
Tayfa
 
mozdil kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 31.08.05
Mesaj Sayısı: 192
Varsayılan

Alıntı:
arm59 tafarından gönderildi
yani elimdeki abu garcia orjinalmı oluyor (albashop/istoç) dan aldım yani yerinden.
Bunu size söyleyebilecek olan tek yer Kısık Balık (Alba Shop)’tır. Onlarda yıllardır bu piyasanın içinde olduklarına göre sahte bir mal satacaklarını sanmıyorum. Elinizdeki Abu Garcia tarafından Çin’de üretilmiş bir üründür diyeceklerdir.

Alıntı:
arm59 tafarından gönderildi
dişli zorlaması olarak çin malı shimano vardı onun kafa kısmını elimle az zorladım ve dişli kırıldı aynısını abu garcia ya uygulamaya korkuyorum şimdi
Sonuç olarak kullanmakta olduğumuz makineler belli bir kuvvete kadar dayanabilirler. Bir çok üreticinin web sayfasında makinelerinin kaldırabileceği maksimum yük belirtilir. Bunun üzerinde kullanmak hali ile makineye zarar verecektir. Eğer makineniz 4 kg bir kuvvete kadar çekme gücü varsa ve siz ona 5 kg bir kuvvet uyguladıysanız dişlinin veya bir başka mekanizmanın kırılması/bozulması olasıdır. Diğer taraftan bir üretim hatası da olabilir.

Yukarıda da belirtmiştim. Çin malı ürünlerde kalite “Ne kadar ekmek, o kadar köfte” ilkesine dayanır. Çin malı olup çok kaliteli mallar bulmak ta mümkündür. Yani her ürünleri “Ne alırsan 1 YTL” mağazalarında satılan ürünlere benzemez. Üretim sektöründe özellikle fason üretim yapılan sektörlerde çalışanlar daha iyi bileceklerdir. Bir markaya 100 adet mal verecekseniz genellikle kalite kontrolden dönecek ürünlere karşı 110 adet üretilir. Geriye elinizde kalan 10 adet malı başka bir şekilde değerlendirirsiniz. Bu Çin’de yoğun olarak uygulanmakta, elde kalan mallar hemen bir başka marka (çoğunlukla adı sanı duyulmamış yerli bir isim kullanılarak) altında daha ucuz fiyata satılır. Bu ürünleri bulduğunuzda zaten kendini belli eder. Önemli olan bu ürünleri kovalamak ve almaktır.
__________________
Murat ÖZDİL
İstanbul / Üst Göztepe
1966

`·.¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
More flyrods are broken by doors than by fish or casting!
mozdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla