Yalnız Mesajı Göster
Eski 15-10-2005, 09:13   #4
Bir Dost
Kaptan
 
Bir Dost kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 20.09.05
Yaş: 47
Mesaj Sayısı: 729
Varsayılan

Alıntı:
İmBat tafarından gönderildi
çok teşekkürler bilgiler için benim merak ettiğim birşey daha var.
balıkların acı duyma hissi var mı?
BALIKLAR ACI DUYMUYOR

Oltacılar içiniz rahat olsun çünkü balıklar acı duymuyor. Balık nörolojisi üzerine yapılan en büyük araştırma, balıkların memeliler gibi acı duymadığını ortaya çıkardı.

ABD'nin Wyoming Üniversitesi zooloji ve psikoloji profesörü James D. Rose'un yaptığı araştırmaya göre, balıkların beyni, "acı ve korku duyacak şekilde" gelişmemiş. Balıkların beyinlerinde acı hissetmelerini sağlayacak merkez bulunmuyor. Prof. James D. Rose, daha önce balıkların acı duyduğunu söyleyen araştırmacıların


"acı hissi ile tehlikeli durumlara tepki verme durumunu" birbirine karıştırdığını iddia etti. Prof. Rose, uyarımlara tepki verme ile acı duymanın ayrı şeyler olduğunun kanıtının kafası kesik bir tavuk olduğunu söyledi. Rose, tavuğun kafası, yani beyni vücudundan ayrıldığı için acı duyamayacağını fakat vücudunun hálá fiziksel tepki verebildiğini birçok kişinin görmüş olduğunu belirtti. Prof. Rose, aynı şekilde anestezi yapılan bir insanın vücudu tepki vermeye devam ederken acı hissetmediğini de örnek olarak verdi.

10 Şubat 2003 Hürriyet
__________________
[
Bir Dost Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla